keskiviikko 5.8.2020 Salme, Sanelma

Lähellä sinua – se tuttu paikallislehti

Yhteishaku alkoi tänään

Yhteishakuaika ammatilliseen peruskoulutukseen ja lukiokoulutukseen käynnistyi tänään 23.2.
– Jos tulevaisuuden suunnitelmasi eivät ole vielä selvillä, saat apua TE-palveluista, kertoo ammatinvalintapsykologi Petri Auvinen. TE-palvelujen verkkosivuilla on avo-ohjelma ja ammattinetti. Aina voit myös varata henkilökohtaisen ohjausajan, Auvinen toteaa.


Avo-ohjelman avulla voi arvioida muun muassa omia kiinnostuksiaan, työtoiveitaan, kykyjään ja rajoituksiaan. Vastausten pohjalta ohjelma ehdottaa tiettyjä ammatteja tarkemmin tutkittaviksi. Sitä tukee ammattinetti, joka sisältää satoja ammattien kuvauksia ja ammattilaisten haastatteluja.  TE-toimistosta saa myös henkilökohtaista apua ammatti- ja koulutussuunnitelmien tekoon koulutusneuvojilta tai toimiston psykologeilta.
Yhteishakuaika ammatilliseen peruskoulutukseen ja lukiokoulutukseen on 23.2.–15.3.2016. Haku tapahtuu verkossa, osoitteessa opintopolku.fi. Tässä haussa voivat hakea ne, joilla ei ole aikaisempaa ammatillista tai korkeakoulututkintoa. Toisen asteen koulutusten yhteishaussa voi esittää enintään viisi hakutoivetta.
Korkeakoulujen kevään hakuaika on 16.3.—6.4.2016. Myös korkeakouluihin haetaan opintopolku.fi-sivuston kautta, josta voi myös etsiä itselleen sopivaa tutkintoa tai koulutusohjelmaa haluamillaan kriteereillä. Kerralla voi hakea enintään kuuteen koulutukseen.
Aikaisemman tutkinnon suorittaneet voivat hakea heille tarkoitettuja koulutuspaikkoja suoraan oppilaitoksesta, yleensä oppilaitosten omien nettisivujen kautta. Näille paikoille ei ole yhtenäistä hakuaikaa. Osaan aikuiskoulutuksista voi hakea ympäri vuoden, toisiin on määritelty hakuaika. Hakuaikoja syyslukukaudella alkavaan koulutukseen päättyy paljon kevään kuluessa.

Jätä kommentti

*