lauantai 14.12.2019 Jouko

Lähellä sinua – se tuttu paikallislehti

Viski kypsyy Valamon vetonaulaksi

IMG_7606Viime viikolla Valamon luostarissa juhlittiin viskitislaamon avajaisia. Luostarissa tullaan tislaamaan laadukasta single malt -viskiä noin 40 000 litran vuosivauhdilla. Ensimmäiset viskit pullotetaan ja saadaan myyntiin Alkoihin vuonna 2018.


– Tämä on suunnitelma nyt alkuvaiheessa, Ilomantsissa meillä on tilaa noin 500 000 litran kypsyttämiseen, toimitusjohtaja Harri Turunen Hermannin Viinitila Oy:stä sanoo.
Ennen vuotta 2018 luostariviskiä voi maistella luostarin ravintolassa ja viinituvassa, jossa on myynnissä pieniä tuotekehityseriä. Viski vaatii vähintään kolmen vuoden kypsymisen tynnyreissä. Perusviskit ovat kymmenenvuotiaita, joten kyseessä ei ole lyhyen aikavälin investointi. Valamon miljoonan euron investointiin saatiin avustuksia yhteensä noin 350 000 euroa.
–  Viski on oikeastaan olutta, joka tislataan. Hapokkuus puuttuu, koska käymisprosessin aikana hiilihappo pääsee haihtumaan, selvittää tuotantopäällikkö Timo Kettunen.

 

Lisää viskistä Heinäveden Lehdessä 23.9.2015

 

Jätä kommentti

*