lauantai 14.12.2019 Jouko

Lähellä sinua – se tuttu paikallislehti

Viiden jälkeen alkaa heilua Heinävedellä – luvassa jopa 21-26 metriä sekunnissa

myrsky

Valio-myrsky saavuttaa Heinäveden ennakoitua aiemmin. Pohjois-Karjalan Sähkön käyttöpäällikkö Mikko Leinosen mukaan Heinävedellä alkaa heilua klo 17:n jälkeen. Alunperin näytti siltä, että myrsky tavoittaisi  jakelualueen vasta kello 21:n maissa.

PKS:llä on käytössään Ilmatieteen laitoksen ilmaisten ennusteiden lisäksi myös ostettuja palveluja, jotka antavat tarkempia tietoja muun muassa tulevista tuulenpuuskista.

– Rannikolla on tuulen nopeus ollut yli 25 metriä sekunnissa. Yöksi ja illaksi on tulossa tännekin 21:n jopa 26:n metrin puuskia eli aika kovaksi menee.

Leinosen mukaan laajojakin tuhoja on odotettavissa kaatuvien puiden myötä, sillä puissa on vielä pääsääntöisesti lehdet ja maa on märkää.

– Tuulen suunta on vielä luoteesta, mikä ei ole vallitseva suunta, puusto ei ole tottunut siihen.

 

Iltaan ja yöhön on PKS:llä varauduttu kutsumalla töihin moninkertainen miehitys normaaliin nähden.

– Valvomossa on ylimääräistä väkeä, ja urakoitsija on haalinut kaikki miehet töihin, mitä on saanut. Tällaiseen on pakko valmistautua, Leinonen toteaa ja ennustaa, että tuleva yö kuluu töissä. Kotona ei nukuta.

Jos ja kun sähköt katkeavat, tieto keskijänniteverkon katkoksesta tulee talouksille Katkot-palvelun kautta, mikäli tekstiviestipalvelu on kytketty.

– Sähkökatkot näkyvät meillä automaattisesti ja koskettavat yleensä myrskyjen aikana laajempia alueita. Niistä ei tarvitse ilmoittaa. Yksittäisiäkin talouksia toki voi jäädä ilman sähköä.

Sen sijaan linjalle kaatuneista puista kannattaa tehdä ilmoitus PKS:n palvelunumeroon.

– Itse ei puita saa missään tapauksessa lähteä poistamaan.

Leinonen myös suosittelee, että jokainen varustautuisi illaksi.

– Vettä ja valoa riittävästi, jos sähköt katkeavat.

Kommentit

  • Pirjo Heiskanen

    Sain ilmoituksen kännykkääni, että sähkökatkos alkoi osoitteessamme klo 18.33 ja tietoa sähköjen palautumisesta ei ole vielä tullut. Emme ole kotona. Palvelu on hyvä tietää miten kauan sähköt on poissa, kun ei ole kotona. Täälläkin on ollut kasksi sähkökatkoa, kesto ollut noin 1,5 tuntia.

Jätä kommentti

*