torstai 4.6.2020 Toivo

Lähellä sinua – se tuttu paikallislehti

Vesi kulkee taas putkissa kirkonkylässä

IMG_0162Iso osa Heinäveden kirkonkylää oli lauantaina iltapäivällä ilman vesijohtovettä. Kumputien päästä katkennut vesiputki saatiin liitettyä myöhään iltapäivällä noin kello 16 aikaan ja paineet palautuivat ennalleen. Vettä kannattaa juoksuttaa hetken aikaa hanasta, kun vedentulo palautuu. Vedessä saattaa olla värjäytymiä tai se on tavallista vaaleampaa runsaan ilman vuoksi.

Vesikatko koetteli Kumputien ympäristön lisäksi Sairaalanmäkeä ja seurakuntakotia. Myös ravintola Gashaus kärsi vesikatkosta reilun tunnin ajan iltapäivällä.

– Lisäksi Vahvalahdentieltä jouduttiin sulkemaan sulkuventtiili korjaustöiden ajaksi, joten vedetön alue ulotti Vahvalahdentien alapuolella aina Bernerille sekä Kerman Savelle saakka, kunnan vs. tekninen johtaja Markku Venäläinen selvittää.

Syynä vesikatkoon oli lähellä monitoimitaloa useamman metrin syvyydessä murtunut paloposti, jonka tilalle asennettiin nyt väliaikainen sulkuventtiili.

– Paloposti vaihdetaan sitten uuteen paremmalla ajalla, Venäläinen selvittää.

Tietä pitkin juossut vesi huomattiin aamulla klo 8.30 aikaan.

Edellisenä iltana katkesi samalla lailla vesiputki palopostin kohdalta Ahokujalla ja Laaksotien/Paimentien/Kielotien suunnan kiinteistöt olivat ilman vettä lähes neljän tunnin ajan parhaaseen perjantai-illan saunomisaikaan.

(Päivitys la klo 17. Vesikatko ohi Heinäveden kirkonkylällä.)

Kuva: Kumputien alapäässä vettä on pumpattu ojasta isoksi lammikoksi kohtaan, jossa ei siitä ei ole vaaraa kiinteistöille.

IMG_0132

Jätä kommentti

*