keskiviikko 8.4.2020 Suoma, Suometar

Lähellä sinua – se tuttu paikallislehti

Vain sontaa ja sorkanjälkiä

pellolla

– Prui-tui, tulukeehan hiehot tänne, huutelee Antti Karppinen jauhosanko kädessään. Tarkastettavana on luonnontilassa oleva niitty, jonne Rummukkalassa Valkeisen tien varrelta kadoksissa oleva karjalauma on saattanut tulla ruokailemaan. Tiistai-iltana karkuteille lähteneestä 30 noin 1-1,5-vuotiaan lihakarjanaudan laumasta kotona on nyt 10 eläintä. Kaksi viimeisintä ilmestyivät kotipihaan varhain perjantaiaamuna. Loppuja etsitään vielä.

Havaintojen perusteella eläimet ovat liikkuneet 2-3 kilometrin säteellä kotilaitumiltaan. Ne ovat myös käyneet 300 metrin päässä valtatie 23:sta mutta kääntyneet takaisin.

Antti Karppinen pelkää eläinten villiintyvän, mikäli niitä ei löydetä nopeasti. Tänä aamuna apuna oli teitä ajelemassa ja metsäteitä kävelemässä on muutama vapaaehtoinen etsijä yhden koiran kanssa. He summasivat tilanteen toteamalla, että vain: ”Sontaa ja sorkanjälkiä näkyi.” Ei muuta.

Sorkanjäljet

Uusia keinoja eläinten löytämiseksi mietitään koko ajan. Karppinen kertoo, että mikäli eläimiä lähdettäisiin etsimään ilmasta käsin, niin siihen tarvittaisiin poliisin toimeksianto. – Pelastuslentoporukka soitti aamulla ja tarjosi jo apuaan, mutta he tarvitsevat pyynnön viranomaisilta.

Jätä kommentti

*