perjantai 6.12.2019 Niilo, Niko, Niklas, Niki, Nikolai

Lähellä sinua – se tuttu paikallislehti

Uusi vuosi tuo mukanaan kiristyvät pakkaset

heinavedenlehti.eps.eps

Ilmatieteen laitoksen viime maanantaina tekemän ennusteen mukaan uudenvuodenaattona Suomessa vallitsee eteläinen ilmavirtaus. Pilvisyys vaihtelee, mutta sää on kuitenkin poutainen.  Puoliltaöin ammuttavat raketit näkyvät pääsääntöisesti hyvin, mutta paikoin melko matalalla olevat pilvet voi haitata korkeimpia raketteja. Lämpötila on länsirannikolla sekä Lounais-Lapissa paikoin nollan tuntumassa, muualla on pakkasta muutamia asteita, selkeillä alueilla idässä mahdollisesti noin 10 astetta.

Uudenvuodenpäivänä Suomeen alkaa virrata kaakosta hyvin kylmää ilmamassaa ja sulan meren aiheuttamien lumikuurojen mahdollisuus kasvaa etelässä. Pohjoisessa ei tässä vaiheessa tapahdu vielä suurempia muutoksia.

Viikonloppuna erittäin kylmä ilmamassa leviää kaakosta koko maahan ja pakkanen vähitellen kiristyy. Sunnuntaina pakkasta on jo maan pohjoisosassa 20 – 30 astetta, maan keskiosassa 15 – 25 ja etelässä 10 – 15 astetta. Maan eteläosaan voi myös yltää hyvin sakeita lumisateita sulalta Suomenlahdelta ja Laatokalta, muualla maassa lumisateet jäävät kuitenkin melko vähäisiksi.

 

 

Jätä kommentti

*