perjantai 6.12.2019 Niilo, Niko, Niklas, Niki, Nikolai

Lähellä sinua – se tuttu paikallislehti

Ulkomaalaisvalvontaa tehostetaan koko maassa

Poliisi ja Rajavartiolaitos tehostavat ulkomaalaisvalvontaa tiistaista alkaen koko maassa. Tarkastuksia tehdään raja-alueiden lisäksi myös sisämaassa.

Valtioneuvoston päätöksen mukaisesti Tornioon perustetaan järjestelykeskus. Tiistaista eteenpäin turvapaikanhakijat ohjataan rajalta järjestelykeskukseen, eivätkä he voi enää jatkaa Torniosta muualle Suomeen ennen rekisteröitymistä turvapaikanhakijaksi.

– Poliisissa tehostetusta ulkomaalaisvalvonnasta vastaavat normaalit kenttäpartiot. Lähtökohtana on, että toiminta ei saa vaarantaa kiireellisten hälytystehtävien hoitamista, poliisiylijohtaja Seppo Kolehmainen sanoo.

Poliisi lähettää Tornion järjestelykeskukseen turvapaikkatutkinnan valmiusryhmän, johon kuuluu henkilöstöä kaikista 11 poliisilaitoksesta. Tämän lisäksi poliisi on varautunut tehostettuun viestintään.

Tähän mennessä pääosa poliisin ulkomaalaisryhmien ajasta on kulunut hakijoiden vastaanottamiseen ja rekisteröintiin. Tämä on hidastanut turvapaikkatutkintaa ja maasta poistamista.

– Turvallisuustilanne Suomessa on kuitenkin edelleen hyvä ja poliisi on pystynyt hoitamaan tehtävänsä omilla sisäisillä järjestelyillä, Kolehmainen toteaa.

Poliisi on tiivistänyt lisäksi yhteistyötä muiden viranomaisten, kuten Maahanmuuttoviraston kanssa. Poliisi on lisäksi saanut virka-apua Rajavartiolaitoksesta. Yhteistyö on tiivistä myös vastaanottokeskusten kanssa.

 

Jätä kommentti

*