perjantai 6.12.2019 Niilo, Niko, Niklas, Niki, Nikolai

Lähellä sinua – se tuttu paikallislehti

Toiveissa monia eläkevuosia Turkin ja Suomen auringon alla

anni pyörälläAnni Lyytikäinen juhli 70-vuotispäiväänsä Turkissa. Hän aikoo viipyä siellä tänä syksynä Lassinsa kanssa peräti kaksi kuukautta.
– Minulle matka tänne Turkkiin taitaa olla kymmenes kerta. Lassilla käyntejä on pari kertaa vähemmän. Huomasimme, että täällä käytöstavat ovat muuttuneet siitä, kun ensimmäistä kertaa kävimme. Ei enää tyrkytetä kaikkea turisteille puolipakolla, eikä huudella perään eikä olla liian hyökkääviä. Ihmiset ovat ystävällisiä. Meidän nurkilla, Kestelissä, on ihan turvallisen tuntuista asua.
Lomallakin Annilla pitää kiirettä.
– Ei täällä ole kuiteskaan sellaisia työkiireitä kuin Suomessa, mutta muuta ohjelmaa on paljon. Kun lähtee aamulla esimerkiksi pyörillä liikkeelle, menee helposti 5-6 tuntia ennen kuin ollaan taas asunnolla. Ystävän autoilla on käyty retkillä vuorilla. Siellä näkee aitoa turkkilaista elämää, pienissä kylissä on sen verran pysähdelty.
Turkissa Anni on jatkanut käsityöharrastusta.
– Tein esimerkiksi paksuilla puikoilla pörrömaton olohuoneeseemme. Lassi tykkää olla pihalla. Han imuroi melkein joka aamu Fikretin apuna uima- altaan ja on muuten vaan piällysmiehenä. Parvekkeemme alle istutetaan juuri mandariini- ja banaanipuita sekä kukkia.

Annin syntymäpäivähaastattelun voit lukea kokonaisuudessaan 21.10. ilmestyneestä Heinäveden Lehdestä.

 

Jätä kommentti

*