keskiviikko 5.8.2020 Salme, Sanelma

Lähellä sinua – se tuttu paikallislehti

Sopivin valittiin Heinäveden kunnanjohtajaksi

Maarika Kasonen valittiin Heinäveden kunnanjohtajaksi keväällä 2017.

Itä-Suomen hallinto-oikeus hylkäsi Osmo Mikkosen ja Kari Kuuramaan valitukset. Maarika Kasosen valinta ei ollut syrjivä.

Eija Kvintus

Heinäveden kunnan väliaikainen eli va. kunnanjohtaja Maarika Kasonen saa jatkaa työntekoaan tästä eteenpäin kunnanjohtajana ilman etuliitteitä. Itä-Suomen hallinto-oikeus on hylännyt Osmo Mikkosen ja Kari Kuuramaan kunnallisvalituksen Heinäveden kunnanjohtajan valinnasta.

Hallinto-oikeuden tämän viikon maanantaina antaman ratkaisun mukaan kunnanvaltuuston tekemä kunnanjohtajan valintapäätös ei syntynyt virheellisessä järjestyksessä eikä ole lainvastainen.

Hallinto-oikeuden mukaan sekä virkaan valittu Maarika Kasonen että valittaja, tuolloin Enonkosken kunnanjohtajan tehtävää hoitanut Kari Kuuramaa täyttävät kummatkin kunnanjohtajan viran kelpoisuusvaatimukset. Kuuramaan työkokemus kunnanjohtajan tehtävien hoidosta on merkittävämpi, mutta kummankin ansioita kokonaisuutena arvioitaessa niissä ei ole niin merkittävä eroa, että Kuuramaata olisi pidettävä ansioituneempana ja valinta olisi siten tasa-arvolain tai yhdenvertaisuuslain mukaan syrjivä. Myös Luukkonen ja Kasonen olivat tasaväkiset hakijat.

Hakuilmoituksessa painotettiin henkilökohtaisia johtajaominaisuuksia, jotka vaikuttivat Kasosen valintaan ja kertovat siitä, että henkilö nauttii valitsijoidensa luottamusta. Henkilökohtaiset ominaisuudet tulevat Itä-Suomen hallinto-oikeuden mukaan parhaiten ilmi haastatteluissa, ja voivat olla peruste valita kelvollisista hakijoista muukin kuin eniten työkokemusta omaava. Hallinto-oikeuden mukaan ei jää epäselväksi, että Maarika Kasonen on kokonaisarvion perusteella katsottu sopivan parhaiten kunnanjohtajan virkaan.

 

Jätä kommentti

*