perjantai 3.7.2020 Arvo

Lähellä sinua – se tuttu paikallislehti

Sää lämpenee pääsiäiseksi

Pitkäperjantaina sää on vielä epävakaista ja pilvistä, mutta lauantaina sää alkaa poutaantua. Pääsiäistä vietetäänkin aurinkoisessa ja lämpimässä säässä.

Ilmatieteen laitoksen mukaan Suomen yli kulkee pitkäperjantaina sadealue koilliseen. Sateet tulevat enimmäkseen lumena, etelässä kuitenkin osaksi myös vetenä. Päivälämpötila on maan etelä- ja keskiosassa +1…+4 astetta, mutta pohjoisessa on vielä pikkupakkasta.

Pääsiäislauantaiaamuna sateita esiintyy vielä suurimmassa osassa maata, mutta päivän kuluessa sää alkaa poutaantua lännestä alkaen. Lähinnä maan länsiosassa on iltapäivällä toiveita jo auringonpaisteestakin. Pääsiäislauantain ylin lämpötila on suurimmassa osassa maata +1…+4 astetta, maan länsiosassa mahdollisesti jo +4…+7 astetta.

Pääsiäissunnuntai on varsinkin maan etelä- ja keskiosassa aurinkoinen, poutainen ja lämmin. Maan pohjoisosassa on kuitenkin epävakaisemman ja pilvisemmän sään mahdollisuus. Lounaistuuli on lauantaina monin paikoin melko voimakasta ja etenkin aurinkoisilla alueilla myös puuskaista. Päivän ylin lämpötila on laajalti +2…+7, maan länsiosassa paikoin jopa +10 astetta.

Toisena pääsiäispäivän eli maanantaina säässä ei todennäköisesti tapahdu vielä suuria muutoksia sunnuntaihin nähden. Aurinkoisen ja lämpimän sään painopiste siirtynee kuitenkin vähitellen maan etelä- ja itäosaan. Ennusteen epävarmuutta lisää Suomen länsipuolella oleva säärintama, joka lähestyy hitaasti Suomea.  Maanantain ylin lämpötila on aurinkoisimmilla alueilla +6…+10 ja pilvien alla +2…+5 astetta. Pääsiäisen yölämpötilat ovat koko maassa nollan asteen vaiheilla.

Jätä kommentti

*