lauantai 8.8.2020 Sylvi, Sylvia, Silva

Lähellä sinua – se tuttu paikallislehti

Riemuylioppilaat lakitettiin 50 vuotta sitten, 1000. ylioppilas tänään

Heinäveden Yhtenäiskoulun ylioppilaat vuosimallia 1967: Kaija Virnes,  Riitta Karvinen, Pekka Koistinen, Helvi Juvonen ja Osmo Huoman.

Sopivasti juuri Suomi 100 -juhlavuonna lakitettiin Heinävedellä 1000. ylioppilas. Hän oli yo Karoliina Kukkonen, jolle arvosija ja sen kunniaksi jaettu stipendi tuli yllätyksenä. Heinäveden lukion ylioppilasjuhlan kunniavieraina olivat myös  riemuylioppilaat, eli 50 vuotta sitten Heinäveden Yhtenäiskoulusta ylioppilaiksi kirjoittaneet. Heitä oli kaikkiaan yhdeksän ja paikalle olivat saapuneet kaikki elossa olevat. Erikoislääkärinä työskennellyt leppävirtalainen Helvi Juvonen piti riemuylioppilaiden juhlapuheen. Riitta Karvinen on tehnyt elämäntyönsä psykologina, Kaija Virnes opettajana ja miehet Pekka Koistinen ja Osmo Huoman jatko-opiskelivat insinööreiksi.

Ylioppilaan puheen pitänyt Aapo Käyhkö kuvasi heidän ryhmäänsä hyvin rennoksi, värikkääksi ja hetkessä eläväksi. Saman totesi rehtori Seppo Kotilainenkin ja lisäsi vielä, että positiiviset muistot jäivät opettajakunnallekin.

Alakuva: Juhlan jännittävin hetki on takana ja lakit päässä. Heinävedellä lukiosta lakitettiin tänään 18 ylioppilasta, joista yksi kirjoitti jo syksyllä, mutta halusi pitää ylioppilasjuhlansa nyt keväällä.

Jätä kommentti

*