perjantai 6.12.2019 Niilo, Niko, Niklas, Niki, Nikolai

Lähellä sinua – se tuttu paikallislehti

Rengassesonki alkaa ensilumesta

IMG_8275

– Elämä on ihme, sanoo Lars Johansson.
Mies joutui pahaan auto-onnettomuuteen Pohjois-Ruotsissa lokakuun 24. päivänä vuonna1998. Hän ajatteli tien olevan kuiva, mutta liukkaus yllätti ja auto syöksyi vastakkaisen kaistan yli, kääntyi katolleen ja pyöri lukuisia kertoja ympäri pysähtyen riista-aitaan. Aita pelasti Johanssonin hengen.
Tuon tapahtuman jälkeen Lars Johansson on aina vaihtanut autoonsa talvirenkaat ajoissa sekä uusinut renkaat tarpeen vaatiessa. Nytkin kesäkumit vaihtuvat upouusiin nastarenkaisiin Heinäveden Huoltokorjaamolla.
– Nastarenkaisiin luotan. Niitä käytin aina Ruotsissa asuessani, Johansson sanoo.

Nissisen Peten käsien kautta on vuosien varrella kulkenut tuhansia auton renkaita. Pyörän irrotus vanteelta, uuden tasapainotus, venttiilin vaihto ja kiinnitys vanteelle eivät vie montaa minuuttia. Rengassarja on vaihdettu vanteille ja autoon alle tunnissa.
Kiivain renkaidenvaihtoaika ei ole vielä alkanut.
– Ensimmäisen lumen myötä alkaa renkaanvaihtosesonki, se on vuosien varrella opittu.
Syksykeleissä asfaltti ei kuitenkaan syö rengasta samalla lailla kuin keväällä, jolloin tien pinta on nastarenkaiden jäljiltä karkea, joten renkaat voisi aivan hyvin vaihtaa hyvissä ajoin. Ainakin jos ajokilometrejä tulee vähän. Heinäveden oloihin Nissinen suosittelee nastarenkaita.
– Tietysti jos ajaa pitkää matkaa, niin kitkarengaskin voi toimia.

Jätä kommentti

*