maanantai 24.6.2019 Johannes, Juhani, Juha, Jukka, Janne, Juho, Jani, Jussi, Juhana

Lähellä sinua – se tuttu paikallislehti

Poliisi kaipaa havaintoja bulgarialaisten marjanpoimijoiden ”matkanjärjestäjistä”

Varkauden poliisi kaipaa yleisöhavaintoja kahdesta ulkomaalaisrekisterissä olleesta henkilöautosta, jotka liikkuivat tämän viikon maanantain ja keskiviikon välisenä aikana Etelä-Heinävedellä Syrjäntien, Kuittuantien ja Malkkilantien suunnalla. Havainnoista voi ilmoittaa Varkauden poliisin palvelupäivystykseen numeroon 029 541 5268
Etsinnässä ovat bulgarialaiset matkanjärjestäjät, jotka hylkäsivät Suomeen tuomansa kolmentoista bulgarialaisen marjanpoimijan ryhmän Etelä-Heinävedelle keskiviikkona.
– Marjanpoimijat saapuivat Suomeen maanantaina 8.9. laivallaTallinnasta. Sinne he olivat matkanneet Bulgariasta linja-autolla tai pikkubussilla. Etelä-Heinävedelle heidät kuljetettiin Helsingistä maanantain aikana kahdella henkilöautolla ja he olivat alkaneet ryhtyä keräämään marjoja tiistaina. Ns. matkanjärjestäjä oli hakenut keskiviikkona marjat pois, jonka jälkeen marjanpoimijat olivat jääneet omilleen, rikoskomisario Harri Pöysti Itä-Suomen poliisista kertoo. Kuulustelut hoidettiin englannin kielellä, kunnes avuksi saatiin puhelintulkkaus.

Marjanpoimijat olivat iältään 19-60-vuotiaita, ja ryhmässä oli mukana myös kaksi naista. Poimijoilla oli varsin vähän matkatavaraa mukanaan: muutamia kantamuksia, marjanpoimintavälineitä ja saaveja mutta ei esimerkiksi lainkaan ruokaa eikä juomaa.

 

– Käytössä oli vain yksi pieni teltta ja suurin osa ryhmästä joutui yöpymään taivasalla. Keskiviikkoiltana osa heistä kävi hakemassa apua viiden kilometrin päässä olevasta talosta Kuittuantien varrelta, josta tehtiin sitten ilmoitus poliisille. Sieltä heidät kuljetettiin kolmella poliisiautolla keskiviikon ja torstain välisenä yönä Varkauden poliisilaitokselle.

Ryhmä yöpyi viime yön poliisin suojissa, jossa heille järjestettiin myös ruokailu. Kuulustelujen jälkeen bulgarilaiset tekivät tänään iltapäivällä päätöksen lähteä kotimatkalle.

– Ryhmä on jo matkalla Helsinkiin. Teimme yhteistyötä Bulgarian suurlähetystön kanssa, joka huolehtii heidät sitten Helsingistä kotimaahansa, rikoskomisario Harri Pöysti selvittää.

Pöystin mukaan ryhmäläiset eivät osanneet tai luultavasti eivät uskaltaneet kertoa bulgarialaisten ”matkanjärjestäjien” nimeä.

– He ovat voineet olla jo Bulgariassa velkaa matkasta ja pelkäsivät velanperijöitä.

Siksi yleisön havainnoista ulkomaalaisrekisterissä olevien henkilöautojen liikkeistä saattaisi olla apua tapauksen selvittelyssä.

Jätä kommentti

*