perjantai 6.12.2019 Niilo, Niko, Niklas, Niki, Nikolai

Lähellä sinua – se tuttu paikallislehti

PKS:n historian pahimpiin kuuluva Valio ruuhkautti asiakaspalvelun

Sami Kinnunen ja Hannu Kasurinen

Sami Kinnunen ja Hannu Kasurinen kiersivät maanantaina korjaamassa viimeisiä pienjännitevikoja. Valiomyrskyn tuhoja korjasi pelkästään Heinäveden alueella viikonlopun aikana kymmenen Enerken asentajaa. Myös konekalustoa oli työssä mukana.

Kaikkiaan 33 000 Pohjois-Karjalan Sähkön asiakasta jäi ilman sähköä Valio-myrskyn aikana. Heinävellä oli ilman sähköä pahimmillaan hieman alle 2000 asiakasta. Lauantai-iltaan mennessä sähköt oli saatu palautettua PKS:n jakelualueella jo noin 30 000 asiakkaalle. Muutamien viimeisten vikapaikkojen korjaukset venyivät kuitenkin maanantaille.

Reilut 10 tuntia riehunut tuuli katkoi paljon yksittäisiä puita koko jakelualueella, mikä ruuhkautti pahasti PKS:n asiakaspalvelun, kerrotaan Pohjois-Karjalan Sähköstä. Kaikkiaan puheluita tuli liki 2700, joista 690:een ehdittiin vastaamaan.

PKS Sähkönsiirto Oy arvioi häiriönkorjauskustannuksien nousevan 1 miljoonaan euroon ja asiakkaille maksettavien vakiokorvausten määrän 1,5 miljoonaan euroon. Korvauksia maksetaan lähes 20 000 asiakkaalle. Valio-myrsky oli sähkönjakelun kannalta laajuudeltaan ja kestoltaan yksi tämän vuosikymmenen pahimpia. Vikoja oli korjaamassa yhteensä 130 asentajaa ja metsuria. Lisäksi 50 toimihenkilöä paikansi ja rajasi vika-alueita maastossa. Vikapaikannuksessa käytettiin myös helikopteria.

Jätä kommentti

*