keskiviikko 3.6.2020 Orvokki, Viola

Lähellä sinua – se tuttu paikallislehti

Pieni suomalaiskatsomo repesi Mira Potkosen voitosta, usalaisetkin mukana fiiliksissä

Nyrkkeilyottelun yleisöä

Usalaiset nappasivat Suomen lipun Miran voiton jälkeen. Täällä toisten menestys on sinunkin ilosi.

Riocentro Pavilion 6, Rio de Janeiro, Brazil

Cobacabanalla turistit levittävät aurinkorasvaa iholleen 33 asteen kuumuudessa.  Kymmenen metrin päässä meistä heinäveteläislähtöinen Mira Potkonen valmistautuu kohtaamaan olympiavoittajan nyrkkeilykehässä naisten 60 kg sarjassa.

Mira on tehnyt historiaa jo pääsemallä ensimmäisenä suomalaisena naisnyrkkeilijänä olympialaisiin. Pääseekö hän pidemmälle?

Ottelu alkaa, vastustajan irlantilaiset kannustajat ovat jälleen suuremmalla joukolla ja kovemmalla äänellä varustettuja. Suomen lipun täytyy tänään heilua vimmatusti, jos mieli jatkaa…

Valmentaja Maarit asettautuu tuolilleen. Takanamme istuvat usalaiset nuoret, taputtavat kannustukseksi meitä olkapäähän.

Ottelun kulkua tuntuu olevan mahdotonta analysoida, niin vie olympiahuuma tunnelmasta toiseen kuin surffarin Ibaneman aallonharjalta toiselle.

Monta onnistunutta iskua, muutama Miran silmäkulmaan, jota paikattiin jo edellisen ottelun jälkeen.

Kehätuomarin nostaa tänään sinisissä otelleen Miran käden ylös. Pieni suomalaiskatsomo repeää! Vähintäänkin ponssi!!!! Suomeen!!!

Edessämme istuu irlantilaistoimittaja. Hän kuvaa meitä, pyytää muutaman sanan tunnelmista, useat urheilija-aitiossa tulevat onnittelemaan, he tuntevat Miran.

Kiinalaisen valmentaja

Mira Potkosen ottelu Katie Tayloria vastaan kiinnosti myös Miran seuraavan vastustajan  kiinalaisen Yin Junhuanin valmentajaa, joka istui eteemme katsomossa.

Ulkona saamme pöytäämme keskustelukumppaniksemme nyrkkeilytuomari Allan Roosin. Hän on ensimmäinen suomalainen nyrkkeilytuomari 40:een vuoteen olympialaisissa, edellinen on ollut vuonna 1976. Hän ei saa kommentoida ottelua, kilpailua, eikä kilpailijoita. Kuvata emme saa mutta kuva löytyy kuulemma netistä ?…

Keskustelimme Roosin kanssa muun muassa tuomaroinnin periaatteista ja pistelaskusta. Tietokonehan arpoo viidestä tuomarista kahden äänet pois. Tämän säännön pitäisi muuttua näiden kisojen jälkeen, sillä se koetaan epäoikeudenmukaiseksi.

Epäoikeudenmukaiseksi Miran voiton koki myös irlannin päävalmentaja. Mira voitti kylläkin tuomarien hajaäänin, mutta Roos kertoo, että tuomarit tuomitsevat erän kerrallaan, arvioiden ottelijan taidot kokonaisuutena.

Sari ja Risto

Kisatunnelmia välittivät heinäveteläiset Sari Turunen ja Risto Kinnunen suoraan Rio de Janeirosta.

Jätä kommentti

*