torstai 28.5.2020 Alma

Lähellä sinua – se tuttu paikallislehti

Panula, Ryhänen ja Mustonen Musiikkipäivien juhlavuoden kärkinimet

panula_2706_photo_svenna_martens

Heinäveden Musiikkipäivien kymmenvuotisjuhlakesän nimekkäimmät esiintyjät ovat kapellimestarit Jorma Panula ja Olli Mustonen sekä oopperalaulaja Jaakko Ryhänen.
– Heidän tulonsa on ainakin jo varmaa, tapahtuman taiteellinen johtaja Erkki Lasonpalo varmistaa. Hänen mukaansa viime kesän piti Sibeliuksineen olla spesiaali, mutta tulevasta kesästä on tulossa vieläkin suurempi.


Panula johtaa torstaina kirkossa säveltämänsä ja näyttämöteoksena toteutettavan Peltomiehen rukouksen,  jonka solistina esiintyy Juha Kotilainen. Perjantai-illan tähti on Olli Mustonen, joka sekä johtaa Helsinki Sinfoniettaa että toimii myös illan solistina. Lasonpalo itse johtaa avajaiskonsertin keskiviikkona ja päätöskonsertin sunnuntaina. Päätöskonsertin solistina esiintyy Jaakko Ryhänen.
Viime vuodet ovat vieneet Heinäveden Musiikkijuhlia selkeästi kohti kesäfestivaalien raskasta sarjaa Suomessa, missä pienehköjä kamarimusiikkipainotteisia festivaaleja riittää. Heinäveden vahvuudet ovat kauniin luonnon ympäröimä akustiikaltaan hieno suuri kulttuurikirkko ja täysipainoinen sinfoniaorkesteri – ne  avaavat mahdollisuudet loputtomiin variaatioihin niin kokoonpanojen kuin ohjelmistonkin suhteen.

Musiikkipäivät jatkaa viime kesänä hyväksi havaitulla viiden päivän ja kolmen Helsinki Sinfoniettan ”runkokonsertin” mallilla kohti ensi kesää.  Myös yhteistyön jatkuminen Valamon luostarin kanssa antaa hyvät edellytykset tarjota monipuolinen ja ainutlaatuinen viisipäiväinen tapahtuma.
Tulevana kesänä kunnioitetaan Heinävedellä musiikkipäivien tähänastista matkaa taiteilijavieraiden, monipuolisen repertuaarin sekä Heinävedelle ominaisimman, laulumusiikin vahvan osuuden saattelemana. Kolmen sinfonisen runkokonsertin lisäksi uutuutena on jokapäiväiset kamarimusiikkikonsertit sekä torstain ja lauantain iltaklubit, joissa punaisena lankana toimii tekstin ja musiikin yhdistyminen- päänumeroina kuullaan Stravinskyn Sotilaan tarina ja Schönbergin Pierrot lunaire.

Kuva: Svenna Martens

 

Jätä kommentti

*