Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Voimaksi viikolle | Helatorstai

Kirkkovuodessa on joitakin pyhäpäiviä, jotka sijaitsevat keskellä viikkoa. Yksi tällainen päivä on helatorstai eli Kristuksen taivaaseenastumisen päivä. Nimi helatorstai tulee vanhan ruotsin pyhää torstaita tarkoittavasta sanasta (helgetorsdag). Päivä on 40. päivä pääsiäisestä lukien.

Kristuksen taivaaseen astumisen tapahtumista kerrotaan Apostolien tekojen 1. luvussa ja lyhyesti Markuksen ja Luukkaan evankeliumin lopussa.

Monet vapaaehtoiset vastuunkantajat tekevät arvokasta ja korvaamatonta työtä monenlaisissa tehtävissä.

Helatorstai päättää kirkkovuodessa ajan, jolloin ylösnoussut Jeesus ilmestyi opetuslapsilleen ja läheisilleen. Hän oli palaamassa Taivaallisen Isän luo, mutta lupasi seuraajilleen Puolustajan, Jumalan Pyhän Hengen, joka vahvistaisi ja rohkaisisi heitä.

Helatorstai on seurakunnassamme vapaaehtoisten kirkkopyhä. Monet vapaaehtoiset vastuunkantajat tekevät arvokasta ja korvaamatonta työtä monenlaisissa tehtävissä. Seurakunnan tehtävä on yhteinen ja se lupaus, jonka Jeesus antoi opetuslapsilleen, on kutsu kaikille hänen seuraajilleen. Hän ei jättänyt meitä yksin, vaan hän on lupauksensa mukaan läsnä kaikkien kristittyjen elämässä.

Kaste- ja lähetyskäskyssä Jeesus sanoo: ”Ja katso, minä olen teidän kanssanne kaikki päivät maailman loppuun asti” (Matt. 28: 20). Nämä sanat liittyvät helatorstain tapahtumiin ja niihin sisältyy myös lupaus: Vapahtaja on kerran palaava takaisin. Taivaan todellisuus on lähellä meitä. Se rohkaisee meitä katsomaan kohti tulevaisuutta ja sen mahdollisuuksia. Siinäkin ajassa Jumalan on meidän kanssamme.

Kirjoittaja on Liperin seurakunnan kirkkoherra