Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kuntalaiskysely: Joensuun seudulle laaditaan viisaan liikkumisen suunnitelma – Heinävesikin on mukana, vastaa kyselyyn ja kerro vaaranpaikoista

Joensuun seudun kunnissa eli Heinävedellä, Ilomantsissa, Joensuussa, Kontilahdella, Liperissä, Outokummussa ja Polvijärvellä on aloitettu Pohjois-Savon ELY-keskuksen kanssa viisaan liikkumisen suunnitelman laatiminen.

Hankkeen alussa alueen asukkailta kartoitetaan liikenteen vaaranpaikkoja ja muita liikenneolosuhteisiin liittyviä kehittämistarpeita Maptionnaire-karttakyselyllä, joka on avoinna kesäkuun 4. päivään saakka. Kyselyyn vastaaminen onnistuu parhaiten tietokoneella, mutta myös kännykällä tai tabletilla on mahdollista vastata.

Asukkailta toivotaan näkemyksiä liikenneturvallisuudesta ja sen kehittämisestä. Kyselyssä on lyhyt lomakeosio, minkä lisäksi pääsee merkitsemään kartalle liikenneturvallisuuden kannalta hankalia tai vaarallisia paikkoja sekä kävelyn ja pyöräilyn edistämisen kannalta tärkeitä kohteita.

Myös kouluikäisille on liikenneturvallisuudesta oma Maptionnaire-kysely, johon voi vastata toukokuun loppuun saakka.

Linkit kyselyihin löytyvä jutun lopussa.

Hankkeen tavoitteena on edistää viisaita liikkumisvalintoja, parantaa liikenneturvallisuutta sekä luoda Joensuun seudulle toimintaa ohjaava suunnitelma turvallisen ja viisaan liikkumisen edistämiseksi.

Työssä tarkastellaan liikenneympäristöön liittyviä kysymyksiä ja suunnitelmassa esitetään toimenpiteitä liikenneympäristön parantamiselle. Toimenpiteiden suunnittelussa painotetaan pieniä ja helposti toteutettavia investointeja sekä viisasta ja turvallista liikkumista tukevia toimenpiteitä. Keskeinen osa hanketta on määrittää pyöräliikenteelle ja jalankululle tavoitteet, kehittämistoimenpiteet ja kehittämispolku. Lisäksi työssä on oma osionsa liikennekasvatukselle ja valistukselle, sekä näihin suunnatuille toimenpiteille eri asukasryhmissä.

Koululaiskysely avoinna 31.5. saakka

Asukaskysely avoinna 4.6. saakka