Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Eduskuntavaalien vaalikone on avattu - käy etsimässä itsellesi sopiva ehdokas!

Lukijalta: | Ystävät kaukaisista maista Heinävedellä

En ymmärrä sanaakaan mitä he puhuvat. Pieneen kauppaan tullessaan iloisesti tervehtivät kaikkia. Kysyin mitä kieltä he puhuivat. Joku vastasi “arabiaa.” Puhelimen tulkin avulla sain sanomani esiin: “Te näytätte onnellisilta ihmisiltä”. Vastaukseksi sain sanat: “Olet tervetullut kotiimme käymään”.

Vieraanvaraisuutta, jota ystäväni tarjosivat en ole Suomessa nähnyt. Minua kohdeltiin kuin kuningatarta. Kaikki oli kaunista, koti niin kaunis, pöydät notkuivat itseleivottuja herkkuja. Lämmin hyväntahtoisuus tuoksui ihmisistä läpi, rakkaus ja ilo tuntui läsnä olevana voimana. Rakastin niitä ihmisiä. Liikutuin heidän olemassaolosta ja lämmöstä kyyneliin saakka. Monta kertaa. Minut jo tiedetään siitä, että itken heidän hyvyyttään ja kauneuttaan. Se koskettaa.

Maailma on sekaisin, mutta ihmisyyden, rakkauden valtaisa voima ottaa vallan.

Muunmaalaiset ystäväni toivat minulle joulun. Sain lahjoja ja kukkasia, jotka ovat taas puhjenneet kukkaan. Mitä Jumala ajattelee? Maailma on sekaisin, mutta ihmisyyden, rakkauden valtaisa voima ottaa vallan.

Mikä ymmärryksen kieli oli? Muutama sana suomea, joku osasi hieman enemmän. Pienen sanan ympärille muodostui suuri tarina. Mutta suurimman tarinan teki aito läsnäolo. Ystäväni haluaisivat oppia tuntemaan myös sinut. He haluavat kuulla tarinaasi, keskustella, viettää aikaa yhdessä, kutsua juhlaan, kotiin. Muutamalla sanalla lisää suomea voidaan jo kutoa ketjusilmukoita ystävyyteen – kutoisitko yhden silmukan? Kudotaanko kahdella langalla?

Yhä liikutun. Nämä ystäväni ovat saapuneet opettamaan meillä jo unohdettua toisesta ihmisestä välittämisen aitoa taitoa. Vieras tai tuttu. Pyyteetöntä rakkautta lähimmäiseen. Juuri sitä mitä Kristus kehotti meitä tekemään! Kiitos, että olette meillä opettamassa. Mekin olemme hyviä ihmisiä. Täällä Heinävedellä.

Lähtiessäni minulle annettiin vielä lautasellinen herkkuja kotiin vietäväksi. Oi mitä ilon juhlaa!