Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Eduskuntavaalien vaalikone on avattu - käy etsimässä itsellesi sopiva ehdokas!

Menneiltä vuosilta: | Metsien lannoitustarve Heinävedellä 750 hehtaaria – Tarjolla on edullista rahaa: avustusta tai lainaa

50 vuotta sitten

Suhdanneverovaroista myönnettävät taloudelliset tukitoimet ovat mahdollistaneet Heinäveden ja muiden pitäjien laajamittaisemman lannoituskampanjan. Viime vuonna lannoitettiin Heinäveden metsiä 500 hehtaaria. Tänä vuonna tavoitetta on lisätty ja pyritään 750 hehtaariin, kertoi metsäteknikko Lassi Malkki lehdellemme. Yksityismetsätalouden teknikot kiertävät parhaillaan tekemässä lannoitussuunnitelmia, jotka on tarkoitus saa valmiiksi maaliskuun loppuun mennessä.

Lannoituksen vauhdittamiseksi on metsänomistajille tarjolla edullista rahaa: suhdanneverovaroista myönnettäviä avustuksia ja lainoja. Metsänomistajalla on mahdollisuus saada avustusta 25 % tarvike- ja työkustannuksista. Tässä tapauksessa loput lannoituksen kustannuksista joutuu metsänomistaja kaivelemaan omasta lompakostaan.

Mikäli valitaan lainoitus rahoituksen vaihtoehdoksi, niin sitä on edullisilla ehdoilla saatavana täydet 100 %. Ensimmäinen vuosi vapaa korosta ja kuoletuksesta. Seuraavina seitsemänä vuonna maksetaan lainan määrästä 18 % vuodessa. Lainan korko on 5 % ja se sisältyy tuohon 18 prosenttiin.

Sieltä täältä

Lakkoilusta puheen ollen Arvo O:kin, tämä Osuuskaupan tirehtööri on ollut polttamatta jo melkein kokonaisen vuoden. Nimittäin tämän alkuvuoden Vähän yli kuukauden mitä tässä nyt tulee. Syö kuulemma kieli mustana kaikenlaisia pastilleja.

Hän muuten ehdotti tupakoimattomuutta ja lakkokilpailua Leijonien kokouksien ajaksi ja kilpailua klubien kesken. Vuoden ensimmäinen kokous tammikuussa olikin savuton. Klubilaiset saavat kokousten aikana polttaa ulkona ja vasta sen jälkeen, kun ovat maksaneet markan sakkoa.

Erkki Keinonen, joka mielellään liuhauttelee piipustaan paksuja haikuja, sanoikin klubin tammikuun kokouksessa, kun kaikki olivat olleet kaksikymmentä minuuttia polttamatta, että kaikki sitä on joskus tullutkin tehdyksi, kun tuotakin tupakkaa on poltettu.

25 vuotta sitten

Jyrkylinjoki kunnostetaan melontareitiksi

Etelä-Savon ympäristökeskus on tehnyt esityksen Jyrkylinjoen kunnostamisesta ensi kesänä melontareitiksi työllistävänä ympäristönhoitotyönä. Kunnostustyön lasketaan tarjoavan kolmeksi kuukaudeksi töitä kolmelle pitkäaikaistyöttömälle henkilölle.

Jyrkylinjoelle on suunniteltu rakennettavaksi kanootinlaskupaikkoja, ohituspolkuja koskiin, laavu, lintutorni, siltoja kosken yli sekä grillikatos. Kustannuksiksi on arvioitu 90.000 markkaa.

Sarvikumpu voitti kylien kilokilpailun

Maa- ja kotitalousnaisten valtakunnallisessa laihdutuskampanjassa on Heinävedeltä mukana kolme eri naisporukkaa. Heinäveden koillisen MKTS:n eli Kortemäen suunnan naisryhmä haastoi Sarvikummun maa- ja kotitalousnaiset sekä Heinäveden eteläisen MKTS:n. Soitellen sotaan lähteneiden kortemäkeläisten kävi tällä kertaa hieman nolosti. Laihdutusryhmä hupeni, mutta kilot eivät samassa suhteessa. Heidän sijoituksensa oli kolmas 14 kilolla. Siitä Vieno Silfstenin osuus on kokonaista 9 kiloa. Voiton haastekampanjassa vei 11 sarvikumpulaisen naisen ryhmä, jolla ehti olla koossa yli 70 kiloa. Huippulukemista on jo otettu kymmenkunta kiloa takapakkiakin. Entiseltä nimeltä Sompa-Pyylin maa- ja kotitalousnaisten kuuden hengen ryhmä pudotti kunnioitettavat 41,5 kiloa. Heidän ykkönen oli Milja Kotilainen. Koillisen puolen naiset luovuttivat sarvikumpulaisille palkinnoksi lääkärikirjan.

Kun alkuun päästiin, naiset päättivät aloittaa jatkokurssin, jolla parannellaan viime vuoden tuloksia.