Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Voimaksi viikolle | Mitä on hyvä arki?

Elämästämme suurin osa on arkea: arkisia puuhia ja kanssakäymisiä. Mietimme Leväniemen asukkaiden pienryhmässä, mitkä asiat tekevät arjestamme hyvän.

Hoivayhteisössä eläminen tuo arkeen tukea ja turvaa. Osallisuus omassa yhteisössä antaa myös arkista elämän sisältöä ja merkityksellisyyttä enemmän kuin yksin eläminen.

Elämäniloa arjessa koetaan ja jaetaan yhdessä toisten kanssa. Vaikeuksiakin on mahdollista ratkoa yhdessä.

Hyvä arki tarvitsee tuekseen hyvän vuorokausirytmin. Talviaamuina kun herää aikaisin lumitöihin, siitä päivä lähtee hyvin käyntiin. Kesäaamuisin voi päivän aloittaa vaikka aamu-uinnilla omassa rannassa. Tärkeää on, että päivässä on tekemistä ja toimintaa. Tätä varten Leväniemessä on erilaisia työtoimintoja ja päivätoimintaryhmiä. Monina iltoina voi vielä tulla yhteiseen illanviettoon, jos kaipaa toisten seuraa ja tekemistä.

Hyvä arki tarvitsee tuekseen hyvän vuorokausirytmin.

Yhteiset kahvihetket ryhmien ja kokoontumisten yhteydessä ovat monien mielestä niitä päivän parhaita hetkiä. Nokipannukahvit omalla grillikatoksella saavat koko porukan liikkeelle ja samalla kokemaan Leväniemen kaunista luontoympäristöä.

Yhdessä tekemisen lisäksi on hyvä, jos on myös omia ajanvietteitä, harrastuksia ja mielenkiinnon kohteita. Leväniemessä käy kirjastoauto, josta paljon lainataan lukemista ja elokuvia. Intohimoinen harrastus voi olla palapelien kokoaminen. Ruuan laittaminen on mielekästä ajanvietettä. Leväniemessä voi kalastaa vuoden ympäri ja talvella hiihtää. Kuntoa on mahdollista ylläpitää myös omalla kuntosalilla. Ratsastaminen läheisellä tallilla on monelle mieluinen harrastus.

Mikä sitten erityisesti auttaa sinua kokemaan, että arkesi on hyvää?

”Kun näen pienet, hyvät hetket.”

”Hyvällä mielellä pysyminen.”

”Jumalan antama mielenrauha.”

Ohjaajat kokosivat Leväniemen asukkaiden mietteitä hyvästä arjesta.