Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Eduskuntavaalien vaalikone on avattu - käy etsimässä itsellesi sopiva ehdokas!

Voimaksi viikolle | Lähimmäisenrakkaus on välittämistä

Mitä silloin tapahtuu, kun lähimmäisenrakkaus ei toteudu. Onko silloin keskiössä vain jokaisen omat tarpeet ja oikeudet? Olen vain minä ja se riittää. Silloin käynee niin, että emme ymmärrä omien tekojemme ja sanojemme vaikutusta toisiin. Ilman lähimmäisenrakkautta emme osaa asettua toisen asemaan. Silloin tapahtuu se, että pahoinvointi lisääntyy. Viime vuosina elämä on synkistynyt liian monen lapsen ja nuoren kohdalla. Koulukiusaamisen ja nuorten väkivaltarikollisuuden kierre pitää saada katkaistua. Meidän hyvinvoiva ihmisyys toteutuu terveissä ja vahvoissa yhteisöissä.

Kirkolla on vuosittainen keräys, jonka tunnus on sydämen sisällä oleva risti. Tästä Yhteisvastuukeräyksestä on puhuttu lähimmäisenrakkauden kansanliikkeenä. Keräyskohde vaihtuu vuosittain ja vuoden keräysteema esitellään Kynttilänpäivänä eli tulevana sunnuntaina 5. helmikuuta. Teema on aina yhteiskunnallisesti ajankohtainen. Tänä vuonna teema on nuoret väkivaltaisessa maailmassa.

Yhteisvastuukeräys on lähimmäisenrakkauden kansanliike.

Keräysrahat ohjataan toimintaan, jolla sovitellaan ja ratkaistaan nuorten väkivaltaa ja konflikteja Suomessa ja maailman katastrofialueilla. 20 prosenttia keräystuotosta jää keräävälle seurakunnalle nuorten auttamiseen sekä diakonia-avustuksiin. Toiset 20 prosenttia menee Aseman Lasten toiminnan kautta koulu- ja nuorisoväkivallan ehkäisyyn ja vähentämiseen. Noin 60 prosenttia keräystuotosta ohjataan Kirkon Ulkomaanavun katastrofirahastoon, jonka avulla pystytään käynnistämään ja toteuttamaan hätäaputoimenpiteitä maailman humanitaarisissa katastrofeissa.

Ole sinäkin mukana sunnuntaina alkavassa välittämisen kansanliikkeessä. Toteutetaan seuraavaa iskulausetta. ”Tehdään yhdessä toisille se, mitä tahtoisimme itsellemme tehtävän.”

Kirjoittaja on Liperin seurakunnan diakoni