Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Aaton aatoksi luvassa lumisadetta, joka voi aiheuttaa sähkökatkoja

Pohjois-Karjalaan on ennustettu runsasta lumisadetta, joka alkaa perjantaina 23.12. puolenpäivän aikoihin ja jatkuu aina lauantaille aamuyöhön saakka. Lumisade saattaa aiheuttaa sähkökatkoja PKS Sähkönsiirron verkkoalueella.

Runsas lumisade lisää puissa jo olevaa lumikuormaa ja saa ne taipumaan tai katkeamaan sähkölinjojen päälle, mikä voi aiheuttaa sähkökatkoja.

Puissa oleva luomikuorma on jo aiheuttanut sähkökatkoja pitkin kuluvaa viikkoa. Katkot eivät kuitenkaan ole onneksi olleet kovin laajoja ja enimmillään vailla sähköä on ollut muutamia satoja kotitalouksia.

Nyt tulossa olevan lumisateenkaan ei odoteta aiheuttavan laajempia vikoja, mutta yksittäisten sähkökatkojen määrä voi lisääntyä. PKS Sähkönsiirto on varautunut vikojen korjaamiseen normaalia suuremmalla asentajamäärällä.

Linjoille kaatuneista puista tai muista vioista pyydetään ilmoittamaan osoitteessa www.pkssahkonsiirto.fi/vikailmoitus tai PKS Sähkönsiirron Säppi-kännykkäsovelluksen kautta.

Kaatuneita puita tai mahdollisesti katkenneita sähkölinjoja ei saa raivata tai korjata itse, koska ne voivat olla hengenvaarallisia.

Sähkökatkojen tilannetta voi seurata PKS Sähkönsiirron Katkot-karttapalvelusta osoitteessa www.pkssahkonsiirto.fi/hairiokartta.