Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Metropoliitan joulutervehdys | Kristuksen syntymän ilosanoma

Tiedon Kristuksen syntymästä saivat ensimmäisinä vastaanottaa tavalliset työtä tekevät ihmiset. Syntymän ensimmäisiä todistajia olivat näet yöllä ulkona laumaansa vartioineet paimenet. Heidät ympäröi Herran kirkkaus, kun enkeli julisti ilosanoman: ”Tänään on teille Daavidin kaupungissa syntynyt Vapahtaja. Hän on Kristus Herra”. Odottamaton ja pelottava öinen tapahtuma vaikutti paimeniin niin voimakkaasti että he lähtivät viipymättä Betlehemiin nähdäkseen vastasyntyneen lapsukaisen.

Paimenet todistivat ensimmäisinä Jesajan ennustuksen toteutuneen: ”Sillä lapsi on meille syntynyt, poika on meille annettu, jonka hartioilla on herraus, ja hänen nimensä on: Ihmeellinen neuvonantaja, Väkevä Jumala, Iankaikkinen isä, Rauhanruhtinas.” (Jes. 9:5) Nähtyään vastasyntyneen Vapahtajan seimessä, paimenet eivät malttaneet pysyä vaiti kuulemastaan ja näkemästään, vaan kiittäen ja ylistäen julistivat odotetun Messiaan syntymän ilosanomaa.

Jumala kutsuu ja haastaa myös meitä tänäkin jouluna seuraamaan paimenten esimerkkiä ja kertomaan ilosanomaa Betlehemissä syntyneestä maailman Vapahtajasta. Ylistäkäämme kaikki enkelten ja paimenten kanssa hartaasti, rakkaudella ja pelolla ylistystä ihmiseksi tulleelle Kristukselle. Hän on meidän toivomme täällä maan päällä ja hänelle kuuluu ikuinen kunnia taivaassa.

Valoisaa Vapahtajamme syntymäjuhlaa!