Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kirkkoherra oikoo vääriä huhuja: "Heinäveden kirkolle kuuluu hyvää" – Suunnitelmissa ulkomaalaus sekä ikkunoiden ja ovien uusiminen

Huolestunut Heinäveden Lehden lukija kirjoitti viime viikon (1.12.2022) Heinäveden Lehdessä kylillä kuulemastaan väitteestä, että Heinäveden kirkko kannattaisi mieluummin purkaa kuin pitää tyhjillään. Hänellä oli herännyt kuulemastaan suuri huoli. Kyseessä on väärä tieto, huhu, joka on syytä oikaista.

Liperin seurakunnan kirkkoherra Jari Uimonen vastaa Heinäveden kirkon purkua koskeneeseen kirjoitukseen vastineessaan toteamalla, että Heinäveden kirkolle kuuluu hyvää (Luojan kiitos!)

– Meinasi minulla pudota silmät päästä, kun luin edellistä Heinäveden Lehteä. Yleisönosastossa kirjoitettiin, että Heinäveden kirkko aiotaan purkaa! Tosiasia on, että Heinäveden kirkko on seurakunnan erityinen silmäterä ja lailla suojeltu rakennus. Eikä toimintoja olla muutenkaan viemässä minnekään. Pikemminkin ne ovat lisääntyneet.

– Seurakunnan investointisuunnitelmissa Heinäveden kirkolle on varattu hyvin suuri määräraha ulkomaalausta sekä ikkunoiden ja ovien uusimista varten. Heinäveden kirkonmäki on yksi Suomen kauneimmista maisemista, joka täyttyy joka kesä hengellisistä ja kulttuuritapahtumista. Sen vuoksi se on vaalimisen arvoinen. Kuluneena kesänä, kun korona hellitti jo jonkin verran otettaan, löysi sinne tiensä myös moni ulkopaikkakuntalainen. Kauniin kotikirkon vaaliminen on meidän yhteinen asiamme!