Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Koronan syystalven tehosterokotteen saa riippumatta aiempien rokotteiden määrästä tai koronan sairastamisesta

Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä Siun sote jatkaa koronarokotusten antamista THL:n suositusten mukaisesti. Koronarokotusten syystalven tehosterokote voidaan antaa riippumatta aiemmin saatujen koronarokotteiden määrästä tai siitä, onko henkilö sairastanut koronavirustaudin. THL:n linjausten mukaisesti syystalven tehosterokotetta suositellaan yli 65-vuotiaille, yli 18-vuotiaille lääketieteellisiin riskiryhmiin kuuluville sekä yli 12-vuotiaille voimakkaasti immuunipuutteisille henkilöille. Tehosterokotteen voi ottaa, kun edellisestä rokotteesta tai sairastetusta koronavirustaudista on kulunut vähintään kolme kuukautta.

THL ei tällä hetkellä suosittele syystalven tehosterokotetta terveille aikuisille, koska heillä suoja vakavaa tautia vastaan on edelleen hyvä.

Siun sote jatkaa edelleen kansalaisten rokottamista ja vielä ei ole myöhäistä aloittaa omaa koronarokottautumistaan kahden rokotteen sarjalla ja niihin kuuluvalla kolmannella tehosteella. Siun sote kannustaa koko maakunnan väestöä sekä erityisesti iäkkäitä ja riskiryhmiin kuuluvia huolehtimaan rokotussuojastaan. Siun sote seuraa THL:n linjauksia, arvioi tilannetta ja tiedottaa mahdollisista muutoksista rokotuskäytännöissä.

Koronarokotusten ajanvarausohjeet löytyvät Siun soten verkkosivuilta osoitteesta: https://www.siunsote.fi/koronarokotukset