Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Voimaksi viikolle | Ajatuksia ystävyydestä

Ystävän kanssa on helppo olla. On ihanaa nauraa yhdessä, jutella ja jakaa arkipäivän asioita, juoda kuppi kahvia, puuhailla yhdessä. Ystävä valaisee synkimmänkin päivän ja tekee matkasta kevyemmän.

Ystävyys rakentuu usein rauhassa. Kohtaamiset seuraavat toisiaan ja huomaat luottavasi häneen ja tapaansa olla kanssasi. Ystävyys rakentuu monilla tasoilla. Elämäntilanteet vaihtuvat, osa ystävistä säilyy, osa vaihtuu sen mukana. Mennyt aika jää rakennusaineeksi omalle ihmisyydellemme. Joskus ystävyys katkeaa kipeällä tavalla. Voimme olla arkoja puhumaan asiasta, kun jotain niin herkkää ja syvää on mennyt rikki. Tai menetämme ystävän kuolemalle. On ikävää menettää ystävä. Toisinaan voi kohdata ilo löytää kadonnut ystävä uudestaan.

Lapsillemme toivomme parasta; kannustavia ihmissuhteita ja kokemuksia. Saamme olla tukemassa heitä kasvun matkalla. Sitä samaa kasvua me aikuisetkin käymme läpi ihmisenä ja ystävänä kasvamisen matkalla. Voimme kannustaa lähimmäistä, iloita ystävän onnistumisesta tai surra hänen kanssaan.

Tänä vuonna lapsen oikeuksien viikon teemana on lapsen oikeus turvallisuuteen. Ystävyys kasvattaa luottamusta ja turvallisuuden tunnetta. Jo yksikin luottamuksen arvoinen ystävä kantaa ja vahvistaa meitä jokaista.

Kiitos, Taivaan Isä,

Ystävyys kasvattaa luottamusta ja turvallisuuden tunnetta.

ystävistä!

Rukoilen heidän puolestaan.

Älä anna epäsovun asettua väliimme, vaan

anna meille rakkautta ja

viisautta iloita toisistamme.

Suo meille yhteyttä ja

yhteistä aikaa.

Ohjaa meitä rakkaudessasi. Aamen.

Kirjoittaja kuvaa itseää sanoilla: äiti, vaimo ja seurakuntalainen.