Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Menneiltä vuosilta | Ratsastajille uusinnalla joukkuemestaruus

25 vuotta sitten:

Syyskuun alussa kilpailtiin Kimmon tallilla Kuvansissa Kaakkois-Suomen alueen ratsastuksen joukkuemestaruudesta. Heinäveden Ratsastajat voittivat jännittävässä kilpailussa kultaa. Mikkelin ratsastusseuran joukkue tuli toiseksi.

Voitto ratkaistiin uusinnalla, koska Mikkelillä ja Heinävedellä oli molemmilla perusratojen jälkeen kolme virhepistettä. Uusinnankin jälkeen pisteet olivat tasan. Heinävesi kuitenkin voitti 0,2 sekuntia paremmalla ajalla. Kilpailu ratsastettiin 80/90/100 senttimetrin esteillä. Uusinnassa esteitä korotettiin 10 senttimetriä.

Heinäveden kultajoukkueessa ratsastivat Maiju Issakainen – Hagens Lorimer, Annukka Hottinen –  Mukurin Vilkku, Reetta Eklund – Lady of May ja Tanja Miettinen –  V.V. Hilla.

Heinävesi Kemi paransi kilpailukykyään

Heinävesi Kemi Oy on toiminut teknokemian tuotteiden rahtipakkaajana Heinävedellä jo viisi vuotta. Norjalainen Reidar Jakobsen osti Oy Mölnlycke Ab:n tuotannollisen toiminnan ja varaston vuonna 1992. Reidarin 100-prosenttisesti omistama Heinävesi Kemi Oy perustettiin 1.9.1992. Tehtaalla työskentelee keskimäärin 20 työntekijää. Samalla paikalla on aiemmin teknokemian tuotteita ovat valmistaneet Indal Oy (1976-1978) sekä Oy Mölnlycke Ab (1978-1992).

Heinävesi Kemi Oy valmistaa suurten teknokemian alan yritysten tuotteita. Yritys hankkii raaka-aineet, sekoittaa asiakkaan reseptillä ja lähettää maailmalle. Tuotevalikoimaan kuuluu reilu 80 tuotemerkkiä.

Uusin yhteistyökumppani on parturi- ja kampaamoalan tuotteita valmistava Kermacos, jolta Heinävesi Kemi osti tuotantolaitteet ja jonka tuotteita yritys valmistaa.

Heinävesi Kemi on toimitusjohtaja Keijo Pirneksen mukaan pärjännyt sillä, että se on pystynyt tarjoamaan samat palvelut asiakkaille näiden omia tehtaita edullisemmin. Yhtiö on investoinut tehtaan uudistamiseen, automatisointiin ja uusien pakkauslinjojen hankintaan yhteensä 4,5 miljoonaa markkaa.

50 vuotta sitten

Hyrske hukutti Sumsan nousuhaaveet

Hyrske säilytti pesäpallon sarjapaikkansa ja samalla hukutti Sumsan Sujun joukkueen nousuhaaveet urheilukentän laineisiin juoksuin 8–3.

Ensimmäisessä vuorossa Hyrskeen juoksun toi Tauno Partanen, joka porskutteli kotiin Erkki Juvosen lyönnillä. Porskutteli todella, sillä kotitaipaleella oli paikoin vettä kymmenen senttiä. Toisessa vuorossa Pauli Kilpeläinen kotiutti velimiehensä Heikin. Tilanne oli tasan kuudennen vuoron jälkeen. Seitsemännessä juoksutti ensin Erkki Juvonen Tauno Partasen ja sitten Martti Kärkkäinen Pauli Kilpeläisen kotiin. Ja kun viimeisessä vielä heinäveteläiset tekivät kolme juoksua ensin Pentti Räsänen Pauli Kilpeläisen ja sitten Pauli Tolvanen maita myöten Ilpo Keinäsen lyönnillä sekä Tauno Partanen kahdella väärällä, oli ottelu ratkennut.

Kotijoukkuetta ei ole nähty sellaisessa vauhdissa koko kesänä. Yleisö huomasi sen ja autoissaan istuen se sai äänimerkkiä tööttäämällä suosionosoitukset kuuluville.

Leijonat tempaisevat vanhustentalolle

Kenestä tulee Heinäveden kyykkämestari? Onko Pertti Vanninen kovemmassa kunnossa kuin Hemmo Martikainen? Entä Yrjö Kortekangas vastaan Vilho Holopainen tai Aaro Kuikka ja Antero Kotilainen. Tai vastaavat muut asettelut. Siinä ovat Lions Klubin yhdistetyn kunto- ja vanhustentalotempauksen raamit.

Se minkä vuoksi noita arvoisia herroja, joitten varsinainen huippu-urheilukausi oli jotakin aikoja sitten, on asetettu vastakkain, selviää kohta. Jäsenet numeroidaan. Sen jälkeen yleisölle myydään lottokupongin kaltaisia veikkauskuponkeja. Markan maksua vastaan yleisö veikkaa kuusi kovakuntoisinta. Herrojen kunto mitataan Cooperin testillä sunnuntaina 24. tätä kuuta kirkonkylän urheilukentällä yleisötilaisuuden yhteydessä. Samalla tullaan käymään kamppailu pitäjän kyykkämestaruudesta, johon leijonat ovat haastaneet Heinäveden Eläkeläisten ja kunnanvaltuuston joukkueet. Tämä onkin niitä nykyisen valtuuston laitimmaisia junailuja ja toivottavasti se kaatuu kunnialla. Kyykkä on karjalainen peli ja Heinäveden karjalaiset ovat luvanneet lainata peliin tarvittavat välineet.