Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Voimaksi viikolle | Osoita rakkautta ja hyvyyttä

Pimeän polun kulkeminen on monille meistä tuttua. Polku on kapea. Kivet ja kannot tekevät kulkemisen hankalaksi. Jano vaivaa ja väsymys painaa. Lähde pitää löytää. Kulkijat kompastelevat ja kaatuvat, mutta nousevat yhä uudestaan. Etkä sinä ole ainoa kulkija. Eikö vain pimeydessä liity mukaan joku, joka rohkaisee jatkamaan. Tulee toinen, joka näyttää lyhdyllä tietä. Tulija itse on käynyt lähteellä ja vakuuttaa, että se on aivan lähellä”

Nämä sanat ovat edesmenneen Kuopion piispa emeritus Matti Sihvosen puheesta viime kesän herättäjäjuhlilla Joensuussa. Elämää ei voi ennustaa. Se on haurasta ja muutoksenalaista. Kuka tahansa meistä voi yhtäkkiä muuttua auttajasta autettavaksi tai päinvastoin. Ja usein olemme molempia yhtä aikaa.

Välillä elämän polku on keveä kulkea, matka taittuu iloisesti ja tie vie. Sitten tulevat ne ajat, jolloin polku peittyy pimeään, matka katkeaa ja suru saartaa meidät. Me yritämme puskea tuulta vasten, uuvumme ja luovutamme, ajattelemme jääneemme aivan yksin. Koko elämämme ajan rinnallamme kulkee kuitenkin lähimmäisiä. Joku on siinä hetken ajan, toinen jää siihen pysyvästi. Joku on ihan lähellä, joku toinen kauempana. Kenenkään ei tarvitse jäädä yksin huolien, vaikeuksien ja murheiden kanssa. Lähelläsi on ihmisiä, jotka voivat ja haluavat auttaa. Lähelläsi on myös seurakunta, josta voit pyytää apua.

Tämä vuosi 2022 on diakonian 150-vuotisjuhlavuosi. Suomessa vihittiin Viipurissa virkaan ensimmäinen diakonissa, Matilda Hoffman, syyskuun 1. päivänä 1872. Sisar Matilda työskenteli Viipurin diakonissalaitoksen palveluksessa koko työuransa. Diakonia on työtä lähimmäisen hyväksi. Se on ihmisten kohtaamista ja tukemista heidän jokapäiväisessä arjessaan. Jokainen meistä on myös kutsuttu pitämään huolta lähimmäisistämme. Sinäkin voit olla lyhdynkantaja, valon- ja toivontuoja. Sinäkin voit auttaa toisia Kaiken Hyvän ja Ikuisen Rakkauden Lähteen luo. Kuten profeetta Miika kirjoittaa:

Lähelläsi on myös seurakunta, josta voit pyytää apua.

Sinulle, ihminen, on ilmoitettu, mikä on hyvää.

Vain tätä Herra sinulta odottaa:

tee sitä mikä on oikein,

osoita rakkautta ja hyvyyttä

ja vaella valvoen, Jumalaasi kuunnellen.

Diakonian juhlavuoden kunniaksi vietetään Lähimmäisen viikkoa syyskuun 1. päivästä Lähimmäisen päivään 11.9. saakka. Silloin sunnuntaina on Liperin kirkossa diakoniatyön 150-vuotisjuhlamessu. Se on koko seurakunnan yhteinen juhla, ja Heinäveden seurakuntakodilta lähtee aamulla kirkkokyyti Liperiin. Olet lämpimästi tervetullut juhlistamaan kirkon pitkää ja arvokasta diakoniatyötä ja diakoniatyöntekijöitä.

Kirjoittaja on Liperin seurakunnan vt. kappalainen

(Ennakko tiedoista poiketen Heinäveden kirkossa ei ole messua su 11.9.2022!)