Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Eduskuntavaalien vaalikone on avattu - käy etsimässä itsellesi sopiva ehdokas!

Naapurikunnat yhteiselle Lähiruokaretkelle – Heinävedellä yritykset saavat apua ruokatuotteiden kehittämiseen ja markkinointiin, Liperissä pääpaino on alkutuotannossa

Heinäveden ja Liperin kunnille on myönnetty rahoitusta harvaan asuttujen alueiden (HAMA) ruoka-, luonto-, kalastus- ja metsästysmatkailun kehittämisen hankehaussa ruokamatkailun kehittämiseen. Vuoden kestävän hankkeen kokonaiskustannusarvio on 112 370 euroa, josta tuki on 90 prosenttia ja kuntien ja yksityisen rahan osuus 10 prosenttia. Hankkeessa asiantuntijaorganisaationa on mukana Pro Agria Itä-Suomi, joka vastaa yrityskohtaisesta konsultoinnista.

Heinävedellä hankkeen pääkohteena ovat ruokapalveluja tarjoavat yritykset, Liperissä vastaavasti ruuan alkutuottajat. Näiden kahden alan yritysten verkostoitumisella pyritään lisäämään paikallisten raaka-aineiden eli lähiruuan ja luonnontuotteiden käyttöä alueen matkailukohteissa. Mukaan tulevien yritysten yhteistyötä kehitetään työpajoissa ja koulutuksissa.

Hankkeella halutaan edistää maaseudun elinvoimaa luomalla yrityksiin uutta kasvua ruokamatkailun avulla. Tavoitteena on, että ruoka ja siihen liittyvät palvelut ovat matkailijalle syy saapua Heinävedelle ja Liperiin. Hankkeen keskeisiä toimenpiteitä ovat mm. paikallisiin erityispiirteisiin pohjautuvien ruokatuotteiden kehittäminen, yritysten korkeatasoiset kirjalliset ja kuvalliset aineistot omista ruokatuotteista, ruoka-alan yhteistyöverkostot ja molempien kuntien alueen ruokamatkailuun liittyvien kohteiden tunnettuuden ja saavutettavuuden parantaminen. Hankkeen tuloksena alueelle syntyy Lähiruokaretki -niminen matkailureitti ja yhteistyöverkosto.

Hanke käynnistyy syyskuun loppuun mennessä. Kiinnostuneet yrittäjät voivat olla yhteydessä matkailusihteeri Leena Vlasoffiin. Toiveena on, että Heinävedeltä saataisiin mukaan puolenkymmentä yritystä.