Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Diabetesosaamiskeskuksen toiminta laajenee Heinävedelle – Diabeteshoitaja on tavattavissa 2–3 päivänä viikossa

Diabetesosaamiskeskuksen toiminta laajeni Heinävedelle tällä viikolla. Diabeteshoitaja on tavattavissa Heinävedellä ajanvarauksella 2–3 päivänä viikossa. Toiminnan laajenemisen yhteydessä myös osaamiskeskuksen puhelinpalvelu käynnistyy.

Diabetesosaamiskeskusten puhelinneuvonnat ovat auki arkipäivisin klo 8–10 välillä. Puhelinneuvontaan voi jättää myös takaisinsoittopyynnön. Oman alueen diabeteshoitaja soittaa takaisin mahdollisimman pian, kuitenkin viimeistään saman työpäivän aikana.

Puhelinneuvonta on tarkoitettu diabetesosaamiskeskuksen asiakkaille helpottamaan yhteydenottoa diabeteshoitajaan. Puhelinneuvontaan voi olla myös yhteydessä, mikäli kokee kuuluvansa diabetesosaamiskeskuksen asiakkuuteen, mutta ei ole saanut vielä yhteydenottoa tai jos kokee epävarmuutta, missä oma hoito jatkuu.

Diabetesosaamiskeskus on Pohjois-Karjalan alueellinen osaamiskeskus, johon keskitetään ammattitaitoista diabeteksen hoitoa. Diabetesosaamiskeskuksen toiminta on hajautettu keskussairaalan diabetespoliklinikan lisäksi Siun soten alueen terveysasemille.

Toiminta on käynnistynyt Joensuussa Siilaisen, Niinivaaran, Rantakylän, Pyhäselän, Enon, Kiihtelysvaaran ja Tuupovaaran terveysasemilla sekä Kiteen, Kesälahden, Tohmajärven, Rääkkylän, Ilomantsin, Outokummun ja Heinäveden terveysasemilla. Toiminta laajenee syksyn aikana vaiheittain koko maakunnan alueelle.

Diabetesosaamiskeskukseen keskitetään aikuisten tyypin 1 diabetesta sairastavien sekä vaikeahoitoista tyypin 2 diabetesta sairastavien hoito. Tavoitteena on parantaa hoidon saatavuutta ja helpottaa yhteydenottoa diabeteshoitajaan.

Terveysasemien diabetesosaamiskeskukseen ei tarvita erillistä lähetettä. Keskussairaalan diabetesosaamiskeskuksen palveluihin tarvitaan edelleen lähete lääkäriltä.

Palvelunumero Heinäveden diabetesosaamiskeskuksen puhelinneuvontaan on 013 330 2862.