Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Menneiltä vuosilta | Viitalahden leirintäalueella laajentamissuunnitelmia

50 vuotta sitten:

Kunnan lopetettua Viitalahden leirintäalueen pitämisen, sen toiminta jatkuu nyt yksityisenä. Juhani Kinnunen on tarjonnut turistille sijaa, johon päänsä kallistaa jo tämän kesän. Kokemukset ovat olleet myönteisiä. Kinnusella on suunnitelmia toiminnan laajentamiseksi. Mielessä kangastelee pienoinen mökkikylä. Puuttuva rantakaava tullaan tekemään mahdollisesti vielä tämän suven aikana.

Tällä hetkellä tarjottavana on vain telttapaikkoja, kaunis hietikkopohjainen ranta, virvokkeita ja muuta kioskitavaraa sekä mahdollisuus saunoa talon omassa saunassa.Sadan miehen tilaus Heinävedeltä tuhoalueelle.

Sadan miehen tilaus Heinävedeltä tuhoalueelle

Raju ukkosmyrsky, joka muutama viikko sitten pani sileäksi toistakymmentätuhatta hehtaaria metsää, panee nyt sileäksi Itä-Suomen työttömyyskortistoja. Heinäveden Työnvälitystoimisto sai sadan miehen tilauksen tuhoalueelle. Tällä viikolla miehille annetaan matkaliput ja nähdään kuinka monta vielä kortistoon jää, kertoi työasiamies Pekka Kinnunen lehdellemme. Viime viikolla koko työttömien määrä oli Heinävedellä 165. Heistä miehiä oli 144 ja naisia 21. Metsureita oli eniten, kuten viime aikoina on ollut aina, 96 henkilöä. Näistä ainakin osa lähtee tuhoalueelle, jossa työvoiman tarve on valtava. Loput työttömistä edustaa yhdeksää eli alaa: sekatyömiehiä, eri alojen vastavalmistuneita ja rakennusmiehiä muun muassa.

Yksinäinen työpaikka korkeuksissa

Tasan kuusikymmentä tervantuoksuista porrasta kiertää hämärän tornin sisäseiniä. Viimein askelmat loppuvat ja nousija putkahtaa lattiassa olevasta aukosta pieneen huoneeseen, jonka kolmella seinällä on ikkunat. Niistä avautuva näköala saa katsojan huokaamaan ihastuksesta. Huoneessa istuu kahvia hörppivä mies. Vilho Jaakkila tai joku muu neljästä, joiden tehtävänä on turvata ja ohjata liikenne Väärän kanavassa. Yötä päivää liikennettä on ohjattava, sillä kanava on kapea ja siinä olevan mutkan vuoksi näkyvyyttä ei ole tarpeeksi, jotta kapteenit voisivat itse ajovuoronsa valita.

Matti Loikkanen, Vilho Puustinen ja Aito Kettunen ovat miehet Jaakkilan lisäksi, jotka tornin huipulla olevilla vinkkareilla liikennettä ohjailevat. Työpaikka on yksinäinen. Maahan on matkaa yli kymmenen metriä. Syysmyöhällä puhaltelevat hyiset tuulet lämpimät harakoille ja ukkosmyrskyn aikaan tuntee olevansa keskellä luonnonvoimia. Päivällä ohjaus tapahtuu vaihtamalla viitta punaiseksi tai valkoiseksi. Pimeällä pelataan valoilla. Vuorotellen punaista ja valkoista. Viittoja voi hoitaa maastakin, mutta valot vaihtuvat valvontahuoneesta.

Uintia, saunaa ja rantakalaa

Heinäveden Eläkeläiset viettivät mukavan iltapäivän Osuuspankin vieraina sen rantasaunalla Vuorilahdessa. Ohjelmassa oli saunomista, musiikkia, eläketietoa ja rantakalaa. Mukana melkein parisataa iloista ihmistä, jotka tuskin malttoivat vilkkaalta seurustelulta hiljentyä kuuntelemaan eri ohjelmanumeroita.

Ylimmäisenä kaikui Toivo K:n ääni. Hän kerkisi joka paikkaan. Armaksen kanssa keitti rantakalan ja viulu kainalossa toimi seremoniamestaria, välillä vetäisten Ake Asikaisen haitarin säestyksellä milloin haikean valssin, milloin sykähdyttävän tangon.

Isäntien tervehdykset lausui Erkki Tiilikainen, joka oli mielissään siitä kuinka paljon saatiin vieraita. Johtaja Kuikka kehotti kansaa saunaan sanoen tyttöjen ja poikien voivan mennä yhtä aikaa.

Kansaneläkelaitoksen piiritarkastaja Heiskanen käsitteli esityksessään jo voimassa olevia eläkkeitä ja niihin liittyviä asioita. Kunnantervehdyksen toi kunnanhallituksen puheenjohtaja, joka totesi eläkeläisten virkeän toiminnan olevan aktiivisinta Heinävedellä toimivista yhdistyksistä.