Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sähköyhtiö varautuu lauantain ukkosiin – kuurot todennäköisesti paikallisia mutta voimakkaita

PKS Sähkönsiirto varautuu lauantaiksi ennustettuihin ukkospuuskiin lisäämällä valmiudessa olevien asentajien määrää.

Itä-Suomen alueelle ennustetaan lauantai-iltapäiväksi ja illaksi mahdollisia ukkospuuskia. Puuskissa tuulen nopeus voi olla jopa 25 metriä sekunnissa. Kova ja puuskainen tuuli voi kaataa puita ja aiheuttaa vahinkoja sähköverkolle.

Ennusteiden mukaan kyse ei kuitenkaan ole mistään laajasta ukkosrintamasta, vaan yksittäisistä ja paikallisista ukkoskuuroista, jotka voivat olla voimakkaita.

– Tällaiset paikalliset kuurot eivät yleensä aiheita laajoja sähkökatkoja, mutta niiden pienelle alueelle aiheuttamat vauriot voivat olla vaikeasti korjattavia, jos sähkölinjalle kaatuu kerralla paljon puita. Seuraamme tilannetta koko ajan ja olemme valmiina toimimaan, jos vikoja syntyy, PKS Sähkönsiirron kehitys- ja varautumispäällikkö Matti Pesonen kertoo yhtiön tiedotteessa.

Sähkökatkojen tilannetta voi seurata PKS Sähkönsiirron Katkot-karttapalvelusta osoitteessa www.pkssahkonsiirto.fi/hairiokartta.

Linjoille kaatuneista puista tai muista vioista pyydetään ilmoittamaan osoitteessa www.pkssahkonsiirto.fi/vikailmoitus.

Kaatuneita puita tai mahdollisesti katkenneita sähkölinjoja ei saa raivata tai korjata itse, koska ne voivat olla hengenvaarallisia.