Koronavirus: | Epidemiassa jälleen kiihtymisen merkkejä Pohjois-Karjalassa

Koronavirusta liikkuu runsaasti Pohjois-Karjalassa ja terveydenhuollossa todettujen koronavirustartuntojen määrä on lisääntynyt selvästi. Viikolla 29 maakunnan terveydenhuollossa todettiin 1091 koronavirustartuntaa, kun edellisellä viikolla tartuntoja todettiin 579. Tartuntoja on todettu kaikissa Pohjois-Karjalan kunnissa. Kuluvalla viikolla torstaiaamuun mennessä maakunnassa on todettu 453 koronavirustartuntaa. Myös jätevesiseurannassa koronaviruksen ilmaantuvuus on hieman noussut Joensuun Kuhasalossa otetuissa näytteissä.

Valtaosa koronavirustartunnoista todetaan edelleen kotitesteillä, joten todellinen tartuntojen määrä on virallisia lukuja suurempi. Terveydenhuollossa otettujen koronatestien määrä on kuitenkin myös lisääntynyt. Viime viikolla koronavirustestejä otettiin hieman vajaat 1900, kun edellisellä viikolla testimäärä oli noin 1200. T

Koska koronavirusta liikkuu edelleen runsaasti, hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta kannattaa huolehtia. Kasvomaskia voi myös edelleen käyttää oman harkinnan mukaan. Jos sinulla on flunssan oireita, vältä kontaktia muihin ihmisiin.

Koronavirustartuntojen lisääntyminen on nostanut myös terveydenhuollon kuormitusta. Vuodeosastohoidossa noin 30 potilasta, josta noin kolmasosa on erikoissairaanhoidossa ja muut perusterveydenhuollossa. Suurin osaa potilaista on vuodeosastohoidossa muun syyn kuin koronatartunnan vuoksi.

– Tilanne terveydenhuollossa on tällä hetkellä vakaa. Siun sotessa on varauduttu koronapotilaiden hoitoon sekä erikoissairaanhoidossa että perusterveydenhuollossa. Toimintaa ei ole kesän aikana supistettu koronan takia, sairaalapalvelujen palvelujohtaja Susanna Wilén kertoo.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä