Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yli 75-vuotiaille neljäs rokotus tarjolla: Edellytyksenä heikentynyt terveydentila, ajan saa lauantaina verkosta tai maanantaina puhelimitse

Siun sote käynnistää 16. toukokuuta alkavalla viikolla neljännet koronarokotukset tänä vuonna 75 vuotta täyttäville ja sitä vanhemmille henkilöille, joiden terveydentila ja toimintakyky ovat heikentyneet. Neljännen koronarokotuksen voi ottaa, kun kolmannesta rokotuksesta on kulunut vähintään kolme kuukautta.

Ajanvaraus vuonna 1947 ja sitä aiemmin syntyneiden neljänsiin korona rokotuksiin avautuu verkkoajanvarauksessa tämän viikon lauantaina 14.5. klo 12 osoitteessa https://siunsote.eaika.fi/. Puhelimitse ajan voi varata maanantaista 16.5. aamukahdeksasta alkaen numerossa 013 330 2131. Puhelinajanvaraus palvelee maanantaisin vain kello 8–9, muina aikoina puhelinajanvarausnumeroon voi jättää takaisinsoittopyynnön. Soittopyyntöihin vastataan viikon sisällä pyynnön jättämisestä.

Siun sote laajentaa THL:n suosituksen mukaisesti neljännen koronarokotuksen tarjoamista myös iäkkäille kotihoidon asiakkaille ja omaishoidettaville palvelujen kautta. Iäkkäiden omaishoidettavien rokotusten yhteydessä myös tänä vuonna 75 vuotta täyttävillä omaishoitajilla on mahdollisuus ottaa neljäs koronarokote. Halutessaan ajan rokotukseen voi varata myös itse verkko- tai puhelinajanvarauksen kautta.

Lisäksi neljättä koronarokotusta tarjotaan myös edelleen yli 80-vuotiaille ja yli 12-vuotiaille voimakkaasti immuunipuutteisille henkilöille. Edellämainittui rokotusryhmiin kuuluvat, jotka eivät ole saaneet Siun soten kautta aikaa neljänteen rokotukseen, voivat varata ajan jättämällä takaisinsoittopyynnön numeroon 013 330 2705. Yli 80-vuotialle ajanvaraus on mahdollinen myös normaalien verkko- ja puhelinajanvarauksien kautta.

Ensi viikon koronarokotusajat tulevat varattavaksi verkkoajanvaraukseen lauantaina 14.5. klo 12. Yli 18-vuotiaat voivat varata verkkoajanvarauksen kautta ajan 1., 2. ja 3. rokotukseen. 12–17-vuotiaat voivat varata verkkoajanvarauksen kautta ajan 1. ja 2. rokotukseen.

Koronarokotuksia pyritään järjestämään kaikilla Siun soten terveysasemilla. Aikoja avataan rokottajaresurssien ja rokotettavien määrän mukaan. Kaikilla terveysasemilla rokotusaikoja ei ole varattavissa joka viikko, vaan rokotuspäiviä järjestetään esimerkiksi kahden viikon välein.