Heinäveden Lehden painaminen siirtyy Savon Painoon

Savon Median kymmenen paikallislehden painaminen siirtyy Varkauteen Savon Painoon kevään aikana. Lehdet painetaan tällä hetkellä Lahdessa.

Siirtyvät lehdet ovat Heinäveden Lehti, Joroisten Lehti, Soisalon Seutu, Sisä-Savo, Miilu, Pielavesi-Keitele, Koillis-Savo, Matti ja Liisa, Pitäjäläinen sekä Uutis-Jousi. Ensimmäisen kerran Joroisten Lehti syntyy Savon Painossa toukokuun alussa.

– Paikallislehtien painaminen järjestellään uudelleen logistisista syistä, Lehtisepät Oy:n toimitusjohtaja Sauli Vuorinen sanoo.

Paikallislehtien painaminen järjestellään uudelleen logistisista syistä.

Sauli Vuorinen

Lehtien kuljetusmatka painosta tilaajille lyhenee. Säästöjä kuljetusten lyheneminen ei Vuorisen mukaan juuri tuo.

– On loogisempaa ja tuontantovarmuus on parempi, kun lehdet painetaan lähellä, Vuorinen sanoo.

Suurin osa lehdistä siirtyy Savon Painoon toukokuun alussa, Miilu jo ensi viikolla.

Heinäveden Lehden päätoimittaja Sari Ristamäki on tyytyväinen, että paikallislehdet pääsevät painettavaksi lähemmäksi levikkialuettaan.

Nykyisin Savon Painossa painetaan jo muun muassa Warkauden Lehteä, Pieksämäen Lehteä ja Savon Sanomia.

Keskisuomalainen osti Savon Painon Sanomalta vuoden vaihteen jälkeen. Vaikka painotalo vaihtoi omistajaa, siellä painetaan yhä myös Helsingin Sanomia ja Ilta-Sanomia. Myös Warkauden Lehden toimitus ja Keski-Savon alueen myyntitiimi ovat muuttaneet rakennukseen Taipaleentien varrelle.

Heinäveden Lehteä painettiin kymmeniä vuosia Pieksämäellä. Keskisuomalainen-konserni ajoi painon alas viime vuoden loppupuolella. Siitä lähtien Heinäveden Lehti on painettu konsernin toisessa painossa Lahdessa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat