50 vuoden takaa: | Ukko-Pekan serkku Pikku-Paavo valmiina lähtöön – Seppä-Paavolta kiukaat, veturit ja lottovihjeet

Ensimmäinen Heinävedellä suunniteltu ja valmistettu höyryveturi luovutetaan tilaajalleen 1. huhtikuuta. Paavo Kinnusen pajalla valmistunut veturi on Paavon itsensä suunnittelema ja siinä on käytetty hyväksi Paavon erittäin hyvää palamisen ja kaasuuntumisen tuntemusta.

Nyt valmistunut veturi tulee eräälle eteläafrikkalaiselle teollisuuslaitokselle varastoalueen järjestelytehtäviin. Se on ensimmäinen useiden kymmenien pikkuveturien sarjasta, joka Seppä-Paavon on tarkoitus valmistaa tänä vuonna. Ensimmäinen kappale on nimetty Pikku-Paavoksi tekijänsä ja suunnittelijansa mukaan. Se on tavallaan siis vanhan tunnetun Ukko-Pekan pikkuserkku.

Se, että juuri Paavo on saanut tilaisuuden tehdä ja suunnitella tällaisen laitteet, johtuu siitä että Paavo on kiukaita tehdessään tullut palamisen ja sen hyväksikäytön kanssa niin sinuiksi, että mainetta alkaa olla jo pitäjän ulkopuolellakin.

Veturin kuljetus tapahtuu suurella kuljetusalustalla. Kuljetuksen korkeus on kuitenkin niin suuri, että sen vuoksi joudutaan useita rautatiesiltoja nostamaan ja junaliikennettä osittain rajoittamaan. Rautateitä myöten ei voida kuljettaa, koska se on rakennettu kapeaa raideväliä varten.

Luovutustilaisuudessa Paavon pajalla tarjotaan tänään 1.4. kello 11 kahvit ja tilaisuutta juhlistamaan saapuu Lotto-tyttö, joka jakaa hyviä lottovihjeitä ja antaa kymmenelle ensimmäiselle saapujalle suukon. Tervetuloa kaikki mukaan juhlistamaan heinäveteläisen sepän uusinta aluevaltausta. Tiedä vaikka Lotto-tyttö moiskauttaisi.

Tiedä vaikka Lotto-tyttö moiskauttaisi.

Etusivulla nyt

Luetuimmat