Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Voimaksi viikolle:

Koronan varjot vaalenevat toivon valossa

Koska puhutaan koronan jälkeen alkavasta uudesta normaalista, on pandemia vienyt meiltä tavanomaisen arjen. Tutun ja turvallisen syrjäyttäminen päästää tilalleen pelon. Miten pelon varjossa eläminen vaikuttaa eri-ikäisiin ihmisiin? Itselläni on elettyä elämää takana niin paljon, että se on kuin tukeva tausta, johon voin nojata. Nuorilla ei tätä taustaa ole. Nuorissa on tulevaisuus, sanomme. Korona on vienyt nuoriltamme tulevaisuuden. Aivan liian moni nuori ei näe paikkaansa yhteisössä, ei askeleiden mittaa päästäkseen päämääriinsä. Monissa perheissä lapset jakavat taakkaa, joka aikuisilla on taloudellisen tilanteen kiristyessä. Ylivoimaisilta tuntuvat vaikeudet ovat perheen ilmapiirissä raskaana varjona.

Mitä opin mummoltani elämän vaikeuksista? Opin, että vaikeuksien keskellä on elettävä eteenpäin ja sydäntään voi keventää Jumalalle. Rukoillen kertoa tarvitsevansa voimaa selviytyä. Minä muistan mummoni vahvana ja heikkona. Hänen vahvuutensa oli siinä, miten vakuutuin hänen saaneensa turvan ja tulevaisuudenuskon Jumalalta. Tätä varmuutta ei mielestäni horjuttanut se, että muistot tuosta koettelemusten ajasta nostatti edelleen kyyneleet silmiinsä. Itkevänäkin hänen olemuksessaan oli rauha. Voisimmeko mekin vakuuttaa tänään lapsille ja nuorille, että kaiken epävarmuuden ja näköalattomuuden keskellä voimme luottaa elämään?

Huomisen tapahtumat ovat meille epäselviä. Pidemmälle menevät suunnitelmat vain kevyesti lyijykynällä kirjoitettuja kuin valmiiksi uudelleen kirjoitettavissa. Pandemia on muuttanut meitä miettimään edessäpäin olevaa varovaisemmin, lyhyemmillä aikamitoilla. Samalla olemme pienentäneet päämääriämme ja tavoitteitamme. Ehkä tämänkaltainen tila on vastoin nuoruuden olemusta, siksi into hiipuu ja ahdistus lisääntyy. Ainakin lapset ja nuoret tarvitsevat arjessaan, omassa elinympäristössään, hyvää. He tarvitsevat kannustavan puheen lisäksi lempeää, tyynnyttelevää ja rakastavaa puhetta. Tähän tarpeeseen voivat vastata lapsille ja nuorille suunnatut työmuodot, joita tämän vuoden Yhteisvastuukeräyksen varoilla tehdään. Voit osallistua lahjoittamalla. Voit osallistua rukoilemalla. Voit osallistua välittämällä ajatusta siitä, että vain tulevaisuudenuskon valossa vaalenevat koronan varjot.'

Yhteisvastuu 2022 kerää varoja lasten ja nuorten auttamiseen. Www-sivulta yhteisvastuu.fi/liperi löytyy verkkomaksuyhteys, joka ohjaa lahjoituksesi Liperin seurakunnan keräyspottiin.

Korona on vienyt nuoriltamme tulevaisuuden.