Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Koronavirus jatkaa leviämistään Pohjois-Karjalassa – viralliset luvut eivät enää kerro koko totuutta ja tartuntoja on todettu kaikissa maakunnan kunnissa

Pohjois-Karjalan koronavirustilanteessa ei ole tapahtunut suuria muutoksia. Maakunta on kokonaisuudessaan koronaviruksen leviämisaluetta.

– Tautia on todella paljon liikkeellä, eivätkä viralliset luvut eivät enää kerro koko totuutta. Uusien ohjeiden pääsääntö on tehdä halutessaan kotitesti ja pysyä sairaana erossa muista ihmisistä. Kotitesteillä tai testaamatta sairastetut koronatapaukset eivät tietysti tilastoidu tartuntalukuihin, kertoo alueellisen tilannekuvatyöryhmän puheenjohtaja Jukka Heikkinen tiedotteessa.

Viikolla kaksi uusia tartuntoja todettiin yhteensä 1 018, kun edellisellä viikolla tapauksia kirjautui 1 126.

Tartuntoja todettiin kaikissa maakunnan kunnissa. Sairaalahoidossa on tällä hetkellä yhteensä 11 potilasta. Hoidossa on ollut sekä rokotettuja että rokottamattomia.

– Yleisesti voi sanoa, että epidemian aikana koronan takia sairaalahoitoa tarvinneet ovat olleet valtaosin rokottamattomia, rokotetut koronaa sairastavat potilaat taas ovat sairaalahoidossa muun syyn takia. Rokotteet suojaavat hyvin vakavalta koronavirustaudilta, toteaa Heikkinen.

Tartuntojen leviämisen ehkäisemiseksi tarkoitetut suositukset pidetään voimassa. Etätyösuositus on edelleen voimassa ja kasvomaskin käyttöä suositellaan niin rokotetuille kuin rokottamattomillekin kaikissa julkisissa sisätiloissa ja joukkoliikenteessä.

Yksityistilaisuuksien järjestämistä ja niihin osallistumista suositellaan välttämään ja ravintoloille suositellaan koronapassin käyttämistä.

Siun sote muistuttaa erityisesti ikäihmisten luona vierailevia läheisiä ja omaisia maskin käyttämisen tärkeydestä.

Pohjois-Karjalassa ovat myös voimassa Valtioneuvoston asettamat ravintolarajoitukset sekä Aluehallintoviraston määräämät kokoontumista ja tilojen käyttöä koskevat rajoitukset.

Pohjois-Karjalan tilannekuvatyöryhmä kokoontuu seuraavan kerran 27.1.2022.