Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Siun sote käynnistää voimakkaasti immuunipuutteisten henkilöiden neljännet koronarokotukset – Ryhmään kuuluville rokotusaikaa tarjotaan puhelimitse

Siun sotessa on annettu tähän mennessä kolmansia koronarokotteita noin 62 500 annosta. Kolmannen annoksen on näin ollen saanut liki 40 prosenttia yli 12-vuotiaista pohjoiskarjalaisista.

Viikolla kaksi rokotusajat ovat menneet ripeästi, minkä vuoksi rokotuksia jatketaan nykyisissä rokotusryhmissä. – Uusi ikäryhmä voidaan avata nopeastikin, jos rokotteiden menekki hiipuu, Siun sote tiedottaa.

Ajan kolmanteen koronarokotukseen voivat verkkoajanvarauksen kautta varata sairauden perusteella riskiryhmään kuuluvat yli 18-vuotiaat sekä kaikki yli 40-vuotiaat. Riskiryhmään kuuluvat ja yli 60-vuotiaat voivat varata ajan kolmanteen rokotukseen, kun toisesta rokotteesta on kulunut vähintään kolme kuukautta.

40-59-vuotiaat voivat varata ajan, kun toisesta rokotteesta on kulunut vähintään neljä kuukautta.

Uusia aikoja tulee varattavaksi aina lauantaisin kello 12 ja maanantaisin kello 8.

Aikoja avataan rokottajaresurssien ja rokotusvuorossa olevien määrän mukaan.

Kolmansien rokotteiden lisäksi Siun sotessa jatkuvat myös ensimmäiset ja toiset rokotukset.

– Tästä johtuen rokotusaikoja ei välttämättä pystytä avaamaan varattavaksi jokaiselle terveysasemalle sekä alku- että loppuviikoksi. Pienemmillä terveysasemilla rokotuspäiviä voi olla harvemmin.

Siun sote käynnistää voimakkaasti immuunipuutteisten henkilöiden neljännet koronarokotukset. Ryhmään kuuluville rokotusaikaa tarjotaan puhelimitse.

Neljännen rokotuksen voi ottaa, kun kolmannesta rokotteesta kun kulunut vähintään kolme kuukautta.

Soitot aloitetaan viikolla neljä.

Rokotusryhmään kuuluu noin 2 000 pohjoiskarjalaista, joten kaikkia aikoja ei saada soitettua ensimmäisen viikon aikana. Puhelut soitetaan 013-alkuisesta numerosta.

– Jos tiedät kuuluvasi voimakkaasti immuunipuutteisten ryhmään, etkä ole saanut ensimmäistä, toista tai kolmatta koronarokotetta, voit jättää takaisinsoittopyynnön numeroon 013 330 2705. Soittopyyntöihin vastataan viikon kuluessa. Neljättä rokotusta palvelun kautta ei voi varata, Siun sotesta kerrotaan.

Siun sote on tarjonnut kolmatta koronarokotusaikaa kirjeitse tai puhelimitse yli 70-vuotiaille. Ikäryhmän rokotusten osalta on tehty tarkistusta ja soitettu heille, joille aikaa ei ollut vielä tarjottu.

Jos Siun soten puhelu ei ole tavoittanut tai kolmas koronarokote on jäänyt ottamatta joistain muusta syystä, voivat yli 70-vuotiaat jatkossa varata rokotusajan myös verkkoajanvarauksen kautta osoitteessa https://siunsote.eaika.fi/.

Yli 70-vuotiaille on edelleen käytössä takaisinsoittopalvelu koronarokotusaikaan liittyvissä kysymyksissä.

Takaisinsoittopalvelun numero on 013 330 2705. Palveluun voi jättää soittopyynnön mihin aikaan vain. Soittopyyntöihin vastataan viikon kuluessa.

Siun sote järjestää koronarokotuksia myös 5–11-vuotiaille lapsille. Rokotusajat ovat varattavissa terveysasemien web-ajanvarauksen kautta. Jokaiselle lapselle tulee varata oma aika.