Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Voimaksi viikolle: Valosi saapuu

Joulu pyhineen on mennyt ja eletään loppiaisen aikaa. Sen sanoma on yhäti ajankohtainen, sillä nyt puhutaan Kristuksesta, joka on Valo maailman kansoille ja sen kaikille ihmisille, mistään ulkoisista seikoista riippumatta. Tästä Jesaja ennusti jo vuosisatoja ennen Jeesuksen syntymää sanoen: ”Nouse, loista kirkkaana, Jerusalem, sillä sinun valosi saapuu ja Herran kirkkaus koittaa yllesi. Niin kansat tulevat sinun valosi luo ja kuninkaat sinun aamunkoittoosi” (Jes 60:1-3)

Jeesuksen syntymän aikoihin tähtitaivas oli aktiivinen. Itämaisten maiden tietäjät kiinnostuivat erikoisesta, taivaalla hehkuvasti loistavasta valoilmiöstä, sillä se kertoi heille, että maailmaan oli syntynyt merkittävä kuningas. Heille ainutlaatuisen kirkaan tähden viesti oli niin voimakas, että he uskaltautuivat lähtemään pitkälle ja vaivalloiselle matkalle kohti Palestiinaa ja sen pääkaupunkia Jerusalemia.

Tähti osoitti heille sen paikan, jossa Jeesus oli. Tähän viittaa päivän evankeliumi: ”Kun tähti tuli sen paikan yläpuolelle, missä lapsi oli, se pysähtyi siihen.” (Matt 2:9)

Idän tietäjien tapaan meidät kutsutaan paikkaan, jossa voimme löytää Valon. Silloin ymmärrämme sydämessämme loppiaisen viestin, joka kuuluu: ”Sana tuli lihaksi ja asui meidän keskellämme. Me saimme katsella hänen kirkkauttaan, kirkkautta, jonka Isä ainoalle Pojalla antaa. Hän on täynnä armoa ja totuutta.” (Joh 1:14)

Varjelkoon Jumala meidät maailman pimeydeltä ja epäuskon sokeudelta. Säteilköön Kristus elämässämme päivä päivältä kirkkaammin, kunnes kerran näemme Vapahtajamme kasvoista kasvoihin.

Kirjoittaja on pappi.

Tähti osoitti heille sen paikan, jossa Jeesus oli.