Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mestarit tulee -näytelmä seurakuntakodilla Heinävedellä – Kirkkodraamaryhmällä on jo pitkät perinteet kunnassa

Mestari tulee on näytelmä, joka perustuu Jeesuksen syntymän aikaisiin tapahtumiin. Tarina lähtee liikkeelle sotilaan tuomasta ilmoituksesta, jonka mukaan kaikkien täytyy mennä ilmoittautumaan veroluetteloon. Joten Marian ja Joosefinkin on lähdettävä aina Betlehemiin asti.

Näytelmässä kuljetaan rinnakkain kahta aikaa. Aikaa noin 2000 vuotta sitten ja nykyaikaa. Samalla pohditaan ihmisen käyttäytymistä silloin ja nyt. Mikä on tärkeintä? Vanhan ajan teksti pohjautuu suoraan Raamattuun ja sieltä evankeliumeihin.

Tutut joululaulut rytmittävät tarinaa ja tuovat erilaisia tunnelmia ja sävyjä.

Näytelmässä esiintyvät Riitta Karppinen, Olavi Karppinen, Kimmo Prättälä, Viljo Puurunen, Minja Salmela, Taika Salmela ja Seppo Smolander. Käsikirjoitus ja ohjaus on Tuomo Salmelan.

Tuotanto on tehty yhteistyössä Heinäveden seurakunnan ja Soisalo-opiston kanssa. Näytelmä oli tarkoitus esittää jo vuosi sitten, mutta yllättäen korona puuttui asiaan ja näytelmä siirtyi.

Kirkkonäytelmien tekemisessä alkaa Heinäveden kirkkodraamaryhmällä olla jo pitkät perinteet. Tämä on jo kymmenes vuosi kun näytelmiä on tehty lähes yhtäjaksoisesti. Vain koronan takia on jäänyt vuosi 2020 väliin.

Mestari tulee –näytelmä esitetään sunnuntaina 2. tammikuuta 2022 kello 18 Heinäveden seurakuntakodilla.