Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pohjois-Karjala siirtyi koronaviruksen leviämisalueiden joukkoon – Myös tartunnanjäljitys on ruuhkautunut pahentuneen tilanteen vuoksi

Pohjois-Karjalan koronavirustilanne on huonontunut nopeasti, ja maakunta siirtyy leviämisalueiden joukkoon.

Leviämisalueita koskevat, aiempaa tiukemmat ravintolarajoitukset astunevat maakunnassa voimaan uuteenvuoteen mennessä. Ravintolarajoituksista päättää valtioneuvosto.

Aluehallintovirasto tulee lisäksi pyytämään jo tällä viikolla Siun sotelta lausuntoa korkean ja kohtalaisen riskin yleisötilaisuuksien kieltämisen sekä korkean ja kohtalaisen riskin yleisötilojen sulkemisen tarpeellisuudesta tartuntatautilain mukaisesti.

Alueellinen koronavirusepidemian tilannekuvatyöryhmä kokoontui 28.12. aikaistettuun kokoukseen arvioimaan tilannetta sekä voimassa olevien suositusten ja rajoitusten riittävyyttä.

– Leviämisalueita koskevat rajoitukset tulevat astumaan voimaan myös Pohjois-Karjalassa, se on selvä. Lisäksi itse kunkin olisi nyt viisasta välttää turhien riskien ottamista ja kaikkia ei-välttämättömiä kontakteja, toteaa tilannekuvatyöryhmän puheenjohtajana toiminut toimialuejohtaja Jarmo Kukkonen Siun sotesta tiedotteessa.

Myös Siun soten tartunnanjäljitys on ruuhkautunut koronatilanteen nopean huononemisen takia. Yhteydenotot sekä tartunnan saaneisiin että altistuneisiin ovat viivästyneet, joten Siun sote ohjaa yhä useammin tutustumaan niihin verkossa.

Positiivisen koronavirustestituloksen saaneille lähetetään jatkossa ensin tekstiviesti, jossa ohjataan tutustumaan eristysohjeisiin sekä tartunnan saaneen esitietolomakkeeseen verkossa etukäteen. Yhteydenotto puhelimitse tulee myöhemmin.

Tartunnanjäljitystä priorisoidaan THL:n ohjeiden mukaisesti suuren tartuntariskin tilanteisiin ja tilaisuuksiin. Tämä tarkoittaa sitä, että kaikkia muissa tilaisuuksissa tai tilanteissa mahdollisesti altistuneita ei pystytä kartoittamaan tai olemaan heihin suoraan yhteydessä. Altistuneille välitetään ohjeet ja tieto altistumisesta yhä useammin tartunnan saaneen henkilön tai esimerkiksi työpaikan kautta.

Koronaan liittyviä ohjeita on koottu Siun soten verkkosivuille osoitteeseen https://www.siunsote.fi