Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Voimaksi viikolle: Adventin sanoma

Ja kun he lähestyivät Jerusalemia ja saapuivat Beetfageen Öljymäelle, silloin Jeesus lähetti kaksi opetuslasta ja sanoi heille: ”Menkää kylään, joka on edessänne, niin kohta löydätte aasintamman sidottuna ja varsan sen kanssa. Päästäkää se ja tuokaa minulle. Ja jos joku teille jotakin sanoo, niin vastatkaa: Herra tarvitsee niitä ja kohta hän lähettää ne. Mutta näin tuli tapahtua, että kävisi toteen, mitä on puhuttu profeetan kautta, joka sanoo: Sanokaa tytär Siionille: Katso sinun kuninkaasi tulee sinulle hiljaisena ja ratsastaen aasilla, ikeenalaisen aasin varsalla.” Matt 21:1-4

Aasi ja varsa löytyivät kuten Jeesus oli opetuslapsille sanonut. Tuskin varsalla oli ennen ratsastettu mutta Jeesus hallitsi varsan käsittelyn, koska hän oli hiljainen ja nöyrä niin kuin profetiassa sanotaan.

Evankeliumissa kerrotaan edelleen miten kansa riehaantui Jeesuksesta. He levittivät puiden oksia ja vaatteita ratsastajan tielle ja huusivat: ”Hoosianna Daavidin pojalle! Siunattu olkoon hän joka tulee Herran nimeen. Hoosianna korkeuksissa!”. Matt 21:9

Ensi sunnuntaina kokoonnumme laulamaan Hoosiannaa, ylistystä kuten kansa muinoin. Oletko miettinyt koskaan mitä varten Jeesus Daavidin poika tuli tänne maailmaan?

Hän tuli sinun ja minun syntien sovittajaksi. Jumala rakasti meitä rikkoneita ja pois poikenneita lapsiaan niin paljon, että valmisti sovituksen antaen oman rakkaan poikansa kuolla meidän tähtemme. Meidän tarvitsee vain rukoilla tai huokaista hiljaa: ”Jeesus, anna syntini anteeksi ja ota lapseksesi”.

Silloin voimme koko sydämestämme laulaa: ”Hoosianna, siunattu olkoon hän, joka tulee Herran nimeen”.

Anna syntini anteeksi ja ota lapseksesi.