Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lahjoita hyvää mieltä Joulupuun kautta – Ladyjen hyväntekeväisyyskeräyksessä täytetään lahjansaajien omat toiveet

Heinäveden lionsklubien yhdistyttyä lionsklubi Heinävesi Ladyt järjestävät tänä vuonna joulupuukeräyksen Heinäveden lapsille ja nuorille. Keräys on otettu aikaisempina vuosina hyvin vastaan. Ihmiset ovat tuoneet monelle lapselle ja nuorelle iloa ja joulumieltä lahjoillaan.

LC Heinävesi Ladyt toimivat joulupuukeräyksessä välikätenä, joka organisoi lahjojen keräyksen. Joulupuut pystytetään perinteiseen tapaan joulukuun alussa (3.12.) K-market Kermaan, Heinäveden S-markettiin ja Karvion Nesteelle. Aikaisempina vuosina Siun Soten perhepalveluiden työntekijä on kartoittanut perheet joulupuukeräykseen. Tänä vuonna Ladyt haluavat tavoittaa Heinäveden perheitä laajemmin. Jos koet, että perheesi on avun tarpeessa joulun lähestyessä, niin ilmoita perheesi lapset ja heidän lahjatoiveensa (2 kpl) mukaan keräykseen. Ladyjen yhteyshenkilöinä toimivat Susanna Hottinen (puh. 040 037 9347) ja Minna Sallinen (puh. 040 017 0482). Yhteydenotot onnistuvat myös facebookin yksityisviestien kautta. Ota yhteyttä 28. marraskuuta mennessä.

Joulupuukeräys tuo jouluiloa Heinäveden vähävaraisille lapsiperheille. Ladyt toimivat perheiden yksityisyyttä kunnioittaen ja vain lahjat perille toimittava Siun Soten työntekijä tietää, kenelle lahjat päätyvät. Ladyt tekevät pakettikortit lahjalistan saatuaan, pitävät listaa saaduista paketeista ja välivarastoivat lahjat, kunnes Siun Soten työntekijä ennättää ne viemään lopullisiin kohteisiinsa. Jos jonkin lapsen toive ei ole toteutunut, niin ladyt ovat itse hankkineet pukinkonttiin paketin joulun alla. Kaikki aikaisemmissa keräyksissä mukana olleet lapset ja nuoret ovat saaneet lahjoja.

Kuusessa olevissa lapuissa olevat toiveet ovat lasten ja nuorten esittämiä toiveita. Osa toiveista on pieniä ja osa vähän suurempia, mutta myös lahjoittajia on monenlaisia – joku haluaa antaa muutaman euron lahjan ja toinen haluaa toteuttaa jonkun suuremman toiveen. Jos jostain syystä et halua ostaa juuri lapun ilmoittamaa toivetta vaan jotain muuta lasta tai nuorta ilahduttavaa, niin voit halutessasi viivata lapun toiveen yli ja kirjoittaa päälle, mitä lahja sisältää. Jos haluat laittaa pakettiin enemmän kuin saaja on toivonut, niin ole hyvä vain. Koska paketit jakava Siun Soten perhepalveluiden työntekijä tekee oman osuutensa normaalin työnsä ohessa, lahjat on syytä paketoida valmiiksi. Kun pakettinauhaan tai teippiin vielä muistaa laittaa joulupuun toivekortin mukaan, niin paketteja ei tarvitse aukoa vaan ne päätyvät suoraan sellaisenaan saajalleen.

Vaate- ja kenkätoiveissa Heinävedellä on ollut korteissa mukana koot, koska lasten kokoa on vaikea arvioida pelkän iän perusteella. Jos siitä huolimatta epäröit tuollaisen lahjan antamista, niin yksi hyväksi havaittu ratkaisu on paikallisen yrityksen lahjakortti. Tällöin lahjan saaja voi itse tai huoltajansa kanssa käydä hakemassa juuri sopivan ja saa samalla takuun tuotteelle.

Joskus joulupuukeräyksen yhteydessä on tullut tiedusteluja rahalahjoista ja käytetyistä lahjoista. Kuten jo edellä mainittiin, paketteja ei avata. Joten jos joku haluaa antaa lapselle tai nuorelle rahalahjan, niin rahaa päätyy toiveen esittäjälle. Käytettyjen tavaroiden suhteen kannattaa olla hienotunteinen. Lahjojen saajat tai heidän huoltajansa ovat ehkä joutuneet elämäntilanteensa pakottamana hankkimaan osan perheen tavaroista esim. kirpputoreilta. Toisaalta jos kyseessä on esimerkiksi toive nokkahuilusta ja kirjahyllyssä pölyyntyy uutuuttaan kiiltävä vähän käytetty soittopeli, niin silloin käytetty lahja on yhtä hyvä kuin aivan uusi.

Ladyt toimivat perheiden yksityisyyttä kunnioittaen.