Luostarin hapankaalitalkoissa pilkottiin ja maustettiin valmistumaan 2 800 kiloa kaalia

Salaattihuoneen linjastolla komeat kaalit muuttuivat silpuksi. Pia Paananen

Ensilumi tuiskuaa vaakasuoraan Heinäveden Papinniemessä. Antero Kudjoi nostelee Pohjanmaalla kasvaneita kaalinpäitä kuljetuskärryyn Valamon Trapesa-ravintolan takaoven varastojen luona. Menossa ovat luostarin perinteiset hapankaalitalkoot, ja tarkoituksena on valmistaa 2 800 kiloa kaalia hapankaaliksi.

Haluatko lukea koko jutun?

Tilaa digi ja lue juttuja rajattomasti.

Tilaa 1 kk 1 € Tilaa 3 kk 5 €/kk

Digitilauksen sisältö

  • Heinavedenlehti.fi-verkkopalvelun rajaton käyttöoikeus vuoden jokaisena päivänä
  • Näköislehti
  • Uutissovelluksen ja päivän lehti -sovelluksen käyttöoikeus (iOS ja Android)
  • Lukuoikeus sinulle ja kolmelle perheenjäsenellesi