Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Samalla kertaa kolmas piikki koronaan ja influenssarokotus – Yli 70-vuotiaiden kolmannet rokotukset alkavat viikolla 46

Siun sote valmistelee kolmansien koronarokotusten käynnistämistä yli 60-vuotiaille, laitoksissa ja hoivakodeissa asuville sekä sairauden perusteella riskiryhmiin kuuluville henkilöille.

Kolmas koronarokoteannos on mahdollista antaa aikaisintaan kuuden kuukauden kuluttua toisesta rokoteannoksesta. Näin ollen rokotusjärjestys on lähes sama koronarokotusten käynnistyessä.

Siun sote lähettää 25. lokakuuta alkaen kirjeet kaikille tänä vuonna 70 vuotta täyttäville ja sitä vanhemmille henkilöille, jotka ovat saaneet kaksi koronarokotetta. Kaikkia kirjeitä ei lähetetä yhtä aikaa, vaan kirjeet lähetetään sitä mukaa, kun kolmannen koronarokotteen aika lähestyy eli kun toisesta rokotteesta on kulunut vähintään kuusi kuukautta.

Kirjeet lähetetään Suomi.fi-viestit-palvelun kautta. Jos henkilö on ottanut käyttöön Suomi.fi-viestit, lähetetään kirje sähköisenä. Muutoin kirje toimitetaan postitse.

Kirjeessä ilmoitetaan henkilölle valmiiksi varattu rokotusaika ja -paikka kolmanteen koronarokotukseen. Aikaa tarjotaan lähimmälle terveysasemalle. Joensuun kantakaupungin alueella rokotukset on keskitetty Siilaisen terveysasemalle. Rokotusajasta lähetetään vielä tekstiviestimuistutus kaksi vuorokautta ennen rokotusaikaa.

Rokotusaikoja tarjotaan viikosta 46 alkaen. Jos rokotusaika ei sovi tai henkilö ei halua ottaa kolmatta koronarokotetta, on aika peruttava kirjeessä olevien ohjeiden mukaan.

K irjeet lähetetään sitä mukaa, kun kolmannen koronarokotteen aika lähestyy .

Kolmannen koronarokotuksen yhteydessä on mahdollista saada myös influenssarokotus. Influenssarokote suositellaan otettavan joulukuun alkuun mennessä, jotta suoja ehtii muodostua ennen influenssakauden alkua.

Jos Siun soten kirjeessä tarjoama kolmas koronarokotusaika on ennen joulukuun alkua, voi henkilö ottaa influenssarokotuksen koronarokotuksen yhteydessä.

Jos varattu aika on joulukuun alun jälkeen, suositellaan influenssarokotusaika varaamaan erikseen omalle terveysasemalle ennen koronarokotusta.

Siun sote valmistele parhaillaan myös muiden rokotusvuorossa olevien ryhmien kolmansia koronarokotuksia. Laitosten ja hoivakotien asukkaiden kolmannet rokotukset käynnistetään heti, kun rokotusjärjestelyt on tehty.

Rokotukset toteutetaan sitä mukaan, kun kaksi rokotetta saaneiden henkilöiden toisesta rokotteesta on kulunut kuusi kuukautta.

Riskiryhmään 1 ja 2 kuuluvat ovat tulossa 3. rokotusvuoroonlähiviikkoina. Kolmas rokotus loppuvuodesta ajankohtainen myös 60–69-vuotiaille.

Sairauden perusteella riskiryhmään 1 ja 2 kuuluvat ovat tulossa rokotusvuoroon myös lähiviikkoina, kun ryhmään kuuluvien 2. rokotteista tulee kuluneeksi kuusi kuukautta.

Loppuvuodesta kolmas koronarokotus tulee ajankohtaiseksi myös 60–69-vuotiaille. Ajanvarauskäytännöistä tiedotetaan tarkemmin, kun järjestelyt on saatu tehtyä.

Jos tiedät kuuluvasi voimakkaasti immuunipuutteisten rokotusryhmään, mutta et ole saanut Siun sotelta yhteydenottoa, voit jättää takaisinsoittopyynnön maanantaisin klo 9–11 numerossa 013 330 2131.

Siun sote jatkaa edelleen myös koronarokotusten 1. annosten tarjoamista. Koronarokotusajan voi varata verkkoajanvarauksen kautta. Jos aikaa ei ole mahdollista varata verkon kautta, voi ajan varata maanantaisin klo 8–9 puhelinpalvelusta numerosta 013 330 2131. Ajan koronarokotukseen voivat varata kaikki yli 12-vuotiaat.