Rokotusväli lyhenee uusilla kuuteen viikkoon – Walk in -rokotuksia ei Heinäveden terveysasemalle

Siun sote lyhentää koronarokotteiden rokotusvälin kuuteen viikkoon Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen suosituksen mukaisesti. Maanantaista 13. syyskuuta alkaen ensimmäisen koronarokotuksen yhteydessä toisen rokoteannoksen aika annetaan jo kuuden viikon päähän. Aika annetaan samalle rokotuspisteelle kuin ensimmäisenkin rokote. Muutos ei koske ennen 13. syyskuuta annettuja rokotuksia, vaan aiemmin 8 ja 12 viikon päähän annetut rokotusajat pysyvät edelleen voimassa.

Tehosterokoteajan aikaistaminen on mahdollista kuitenkin myös 8 tai 12 viikon päähän toisen rokoteajan saaneille. Aikaistaminen onnistuu Siun soten koronarokotusten verkkoajanvarauksen kautta.

Tehosterokotteen voi ottaa aikaisintaan kuuden viikon kuluttua ensimmäisestä rokotuksesta. Ensimmäisen rokotuksen ajankohta kysytään verkkoajanvarauksen yhteydessä. Ajanvaraus on mahdollinen vain, jos ensimmäisestä rokotuksesta on kulunut vähintään kuusi viikkoa.

Alkuperäinen tehosterokotusaika pysyy voimassa siihen saakka, kunnes aikaistettu tehosterokote otetaan. Siun sote peruu alkuperäisen rokotusajan aikaistetun tehosterokotuksen yhteydessä.

Siun sote järjestää ensi viikolla myös useita rokotustilaisuuksia, joissa koronarokotukset voi käydä ottamassa ilman ajanvarausta. Eri paikkakunnilla järjestettävillä Walk in -rokotuksilla pyritään tavoittamaan ennen kaikkea 20–30-vuotiaita, joiden rokotuskattavuudet ovat tällä hetkellä keskimääräistä rokotuskattavuutta alhaisempia.

Viikolla 37 järjestettäviä Siun soten Walk in -rokotustilaisuuksia on muun muassa Outokummun, Polvijärven, Lieksan, Juuan, Tohmajärven terveysasemilla sekä Siilaisten terveysasemalla, joissa on eri määrät rokoteannoksia tarjolla. Nurmeksessa on avoimet ovet rokotuksiin. Heinäveden terveysasemalla ei Walk in -rokotuksia ole tarjolla.

Etusivulla nyt

Luetuimmat