Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Rajaseutu ry:n apurahoja myös heinäveteläisten opiskelijoille

Pohjois-Karjalaan liittymisen myötä myös Heinävesi pääsi mukaan Rajaseutu ry:n toiminta-alueeseen. Liki sata vuotta vanha aatteellinen yhdistys toimii pääasiassa vapaaehtoisvoimin. Yhdistys jakaa taloudellisin perustein opintoapurahoja toiminta-alueella asuville 16–20-vuotiaille toisen asteen opiskelijoille, jotka ovat menestyneet hyvin opinnoissaan. Toiminta-alueella asuvien opiskelijoiden opintokustannuksia lisäävät mm. pitkät välimatkat kunnan sisällä tai suuret etäisyydet opiskelupaikkakunnilta, jolloin nuoren on muutettava asumaan toiselle paikkakunnalle.

Opinto-apurahan hakuaika on syyskuun loppuun saakka. Hakuohjeet löytyvät Rajaseutu ry:n sivuilta.

Rajaseutu ry jakaa myös hanketukea yhdistyksille ja vapaaehtoisjärjestöille. Tuettavien hankkeiden kohteena ovat nuoret ja ikäihmiset sekä sukupolvia yhdistävä toiminta. Tavoitteena on edistää nuorten työllistymistä, omaa yritystoimintaa tai vapaa-ajan aktiivista harrastetoimintaa. Tarkoituksena on tukea ikäihmisten hyvinvointia, kotona selviytymistä ja ehkäistä yksinäisyyttä esimerkiksi yhteisöllisten liikunta- ja aktivointihankkeiden avulla.