Nimellä Mari Kosonen: | Kesä täynnä elämyksiä

Nimellä

Viime kesältä on moni mukavia muistoja.

Hellepäivä ja perheen veneretki saareen. Läträämme vedessä ja pelleilemme, otamme kuvia toisistamme. Koiravanhuksemme Ninnikin pääsee vielä kunnostautumaan ”laivakoirana” korvat tuulessa lepattaen. Samalla reissulla käymme hyppelemässä kalliolta veteen ja mökkeilemme.

Saunapäivä ystävän mökillä. Saunomme ja uimme viisi tuntia. Päivän aikana ehtivät säätilat vaihtumaan monta kertaa. Välillä sataa, välillä tuuli nostaa isoa aallokkoa. Kunnes tyyntyy ja aurinkokin paistaa. Saunajuomanamme on hyrskypuolukoita eli pullossa on vettä, puolukoita ja sokeria. Ei sen vahvempaa ilolientä, silti juttu luistaa. Illalla on totaalisen raukea olo.

Naisporukalla vierailemme Hotelli Punkaharjussa ja sen kauniissa maisemissa. Nautimme lähiruokalounaan, jossa on kalaa, sieniä ja villiyrttejä. Ruokasali on täynnä väkeä ja ikkunoita piiskaa vesisade. Ateria on maukas ja ruokailu on elämys.

Reissun jälkeen pidämme naisten saunaillan, jonne loihdimme oman herkullisen villiyrttisalaatin.

Luonnossa oloa ja pienten asioiden ihmettelyä.

Ystäväpariskunnan kanssa päiväretki Oraviin. Vuokraamme kajakit päiväksi. Pikkaisen jännittää, mutta helteisenä päivänä järvenpinta on tyyni ja eteneminen mutkatonta. Melomme kiireettömästi, piipahdamme saareen syömään eväät ja uimaan. Taas yksi elämys lisää kesämuistoihin.

Kesä piti sisällään ystävien ja sukulaisten tapaamisia sekä parit rippijuhlat.

Lapsen mieltäni herättelin Väinölän naivistinäyttelyssä sekä Linnanmäellä, jossa vietimme nuorimmaisen toiveesta kaksi päivää. Siellä linnoittauduimme kahvilan terassille, jossa lapset kävivät välillä antamassa tilannekatsauksen. Siinä odotellessa luin pariakin kirjaa.

Eniten kesä oli kuitenkin kotoilua, auringosta nauttimista ja uimassa ravaamista. Huolettomuutta ja aikatauluttomuutta. Lukuisten kirjojen lukua ja monen haastattelun ja podcastin kuuntelua.

Pitkiä aamukahveja ja linnun laulua. Alkukesän kuuntelin kaulushaikaran pulloon puhaltavaa ääntä. Latasin kännykkään myös lintujen ääntä tunnistavan ohjelman, joka sitten antoi nauhoituksen jälkeen minulle lintujen nimiä. Välillä pärähti naapurustossa samaan aikaan moottorisaha tai ruohonleikkuri päälle. Silloin saattoi vastaukseksi tulla human.

Seurasin monet kerrat, kun pieni varpunen kävi takapihamme suihkulähteessä peseytymässä. Se hivuttautui vesisuihkun alle, tepasteli sitten kauemmaksi ja ravisteli höyhenpukunsa kuivaksi.

Joskus vieressäni piipahti orava tai jalallani käväisi perhonen tai sudenkorento.

Kesä oli myös myöhäisiä uintiretkiä ja pitkiä levollisia yöunia. Luonnossa oloa ja pienten asioiden ihmettelyä.

Etusivulla nyt

Luetuimmat